Григор Димитров със страхотен обрат в Синсинати

от в 02:27 на 18.08.2016
Георги Христов

Григор Димитров записа нова победа на "Мастърс 1000" в Синсинати. Българинът надигра 16-ия поставен Фелисиано Лопес с 5:7, 6:3, 7:6(6) за два часа и половина игра и се класира за осминафиналите. Мачът завърши с драматичен тайбрек, в който Гришо се наложи да се измъква от няколко трудни ситуации.

Любопитното е, че следващият съперник на най-добрия българин ще бъде Стан Вавринка, с когото ще участват заедно в надпреварата и при двойките.

Лопес започна по-добре мача и съумя да осъществи пробив за 2:1. След това обаче Григор го размина няколко пъти на мрежата и стигна до мигновеното му връщане - 2:2.

Следващият по-труден момент пред Димитров бе при 4:4, когато изостана 0:30 на свой сервис. Той обаче се справи убедително със ситуацията и принуди Лопес да сервира за оставане в първия сет.

Испанецът имаше сериозни затруднения и в този момент изостана 0:30. Малко по-късно Григор достигна до сетбол, но Лопес не му остави шансове и го спаси. Ситуацията се повтори още веднъж преди Лопес в крайна сметка да изравни - 5:5.

Поставеният под №16 ибериец отново притисна Димитров до стената и поведе 40:15 веднага след това. Григор намери първия си сервис и спаси тези две опасности. Той обаче изигра много слабо следващите две разигравания и пак бе пробит, а това даде възможност на опонента му повторно да опита да затвори сета.

Лопес този път не сгреши при затвърждаването на пробива и приключи първата част за малко под един час битка в Охайо.

Втората част нямаше нищо общо. Григор Димитров се представи на много по-високо ниво и само за около 20 минути на корта взе комфортен аванс от 4:2. В този момент Димитров поведе 40:0 на свой сервис, но допусна почти пълен обрат. Наложи се да спасява точка за пробив, при която Лопес му помогна като сгреши воле. В крайна сметка българинът спечели подаването си, а след това и сета с 6:3.

Още в откриващия гейм на третия сет Лопес спаси две точки за пробив като отново имаше проблеми с първия сервис. Като цяло Гришо печелеше по-убедително своите подавания, но 34-годишният испанец отново подобри сервирането си и поддържаше неговото темпо до закономерния тайбрек.

В него Лопес първи стигна до мини-пробив за 2:0 точки след добър минаващ удар. Димитров обаче бързо възстанови равенството като на свой ред не даде шанс на излезлия на мрежата испанец - 2:2. Гришо реализира серия от пет поредни точки за 5:2. Малко по-късно при 6:4 Димитров пропусна два поредни мачбола, но стигна до трети, който оползотвори - 8:6.

Така в следващата фаза той ще играе с Вавринка, на когото води с 3:2 в преките срещи. И то победите на Вавринка са от 2011-а и 2013-а. Миналата година Григор го победи два пъти на клей - в Монте Карло и Мадрид също в "Мастърс 1000" сериите. Все пак в единственият им двубой на твърди кортове швейцарецът печели - на любимия му Australian Open.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор Димитров със страхотен обрат в Синсинати Георги Христов
Теми:  
григор димитров | синсинати | тенис турнир в синсинати | фелисиано лопес

Коментари





Следвайте ни в Facebook