Григор Димитров: Целта е титла от Големия шлем, Надал ми каза, че мога да го направя

от в 13:12 на 04.02.2017
Искрен Минчев

Григор Димитров даде първата си пресконференция преди старта на турнира Sofia Open. Гришо ще дебютира през новата седмица в надпреварата, която ще се проведе в Арена "Армеец".

"Вкъщи съм. Разчитам много публиката. Вълнувам се да играя пред родна публика, трябват ми още няколко дни да се адаптирам. Вълнувам се, винаги съм се гордял, че съм българин. Да съм тук означава много за мен.

"Изживявам мечтата си. Сега е средата на кариерата ми. Това е просто един силен резултат(на Australian Open). Голямата ми мечта е да спечеля титла от Големия шлем и да стигна до номер 1. Трябва да продължавам по същия начин и занапред," заяви най-добрият български тенисист.



Той не пропусна да уточни, че този път е направил целия си план, за да може да участва в София, но в същото време обясни и, че не може да гарантира на 100% участие за Купа "Дейвис" оттук нататък, тъй като това зависи много от графика и представянето му като цяло.

"Структурирах целия си план, за да участвам в София. Миналата година плановете ми бяха по различен начин. Нормално е очакванията да са големи към мен, разбирам го. Искам да се представя по най-добрия начин. Радвам се, че тенисът се разраства в България," обобщи той в първите си думи на родна земя.



"Най-смелата ми мечта е да спечеля турнир от Големия шлем, а защо не и да стигна до №1. Това е възможно, в момента е в обсега ми. Трябва да продължавам по същия начин и... работа," убеден е още Димитров.



Гришо дори бе попитан дали има шанс Борис Бекер да стане част от екипа му. "Не. Засякохме се след един от мачовете ми. Поговорихме си. С моя екип имаме много силна връзка. Не знам как да го преведа, на английски ми идва. Всеки един от нас си знае работата и нямаме време да мислим за други неща. Фокусираме се върху тези въпроси. Много щастлив съм с моя треньор," продължи той.

Той обясни, че е много доволен от двубоя си срещу Рафаел Надал на Australian Open и испанецът специално го е поздравил за представянето му.

"С Рафа мачът бе един добър показател за мен. Дори след мача мислех, че мога да продължа още. Но това е просто един резултат. В тези турнири е нужно 3-4 поредни мача да играеш с най-добрите в света. Още повече, че усетих как съм дал всичко от себе си. Изиграх мача с Надал в главата си още 20-30 пъти в следващите два дни. Най-хубавото от всичко е, когато установих, че съм дал най-доброто. След края Надал ми каза да продължавам в същия дух и че един ден ще спечеля турнир от Големия шлем."



В основната схема Гришо започва директно от втори кръг, където ще играе с победителя измежду сблъсъка на Йежи Янович с Дуди Села. Мачът е предвиден за четвъртък от 18,00 часа.

Но какво е подобрил най-много?. "Постоянството. Усещам коя е голямата слабост на противника ми. Имам и психически по-голямо предимство. Предугаждам по-добре играта на съперниците - дали с Нишикори, или Тийм. Просто взимах правилните решения. Не го очаквах в Бризбейн, където ми беше първи турнир. Винаги има малко нерви и съмнения. С всеки мач се чувствах по-добре. Особено физически. Кондиционният ми треньор бе с мен там. Бях спокоен на важните точки. Малко са нещата, които съм подобрил, дребни компоненти, но дават голямо влияние."

Преди надпреварата в София българинът е с добро очакване. "Тук съм, за да играя турнир - останалото е друг въпрос. Трябва да играеш мач за мач. Физически и психически се чувствам добре. Продължавам напред."

Димитров призна, че е силно впечатлен от финала на Australian Open между Роджър Федерер и Рафаел Надал.

"Гледах мача между Роджър и Рафа. Това беше, може би, мечтата ми да играя срещу него(Федерер). Трудно беше да гледам мача. Това е 18-ата титла за него. Получих съобщение от Федерер след мача ми с Рафа. Беше много специално. Бях много поласкан. От тенисист към легенда - по-специално е. Не мога да ви кажа повече."


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор Димитров: Целта е титла от Големия шлем, Надал ми каза, че мога да го направя Искрен Минчев
Теми:  
sofia open | григор димитров | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook