Григор Димитров: В Монте Карло съм си вкъщи (видео)

от в 18:35 на 17.04.2017
Георги Христов

Григор Димитров сподели пред сайта на АТР своите очаквания преди първия за годината "Мастърс 1000" на клей - в Монте Карло. На старта поединично Гришо ще играе в сряда срещу победителя от мача между Ян-Ленард Щруф и получилия специална покана талант Каспер Рууд.

Българският тенисист отчита, че в Княжеството се чувства "у дома", тъй като извън турнирите живее именно там. Дотук той два пъти е достигал четвъртфиналите в надпреварата.

"Тук съм си вкъщи. Това е най-вълнуващото от всичко за мен - да започна сезона на клей точно на това място. Всичко е толкова познато за мен - надявам се и публиката да бъде на моя страна.

"Настилката е фантастична. Всичко е прекрасно, времето. Това е един от най-добрите тенис клубове в Европа," сподели Димитров.

Какво обаче оценява той като най-важно в неговата игра, което трябва да покаже през сезона на червени кортове? "Вече няколко седмици прекарах в тренировки на клей. Чувствам, че придвижването ми е малко по-добро, а това е изключително важно, когато говорим за игра на клей.

"Физически се чувствам страхотно, а това е добър знак за мен. Вече очаквам първите мачове и предстои да видим как ще се справя.

"Нямам много възможности през годината да съм си у дома. Правя обичайните неща, когато се прибера. Сега просто ми предстоят и мачове. Настройката обаче е различна и това отнема много от напрежението върху теб. Освен това семейството ми ме посети, а подобни възможности са чудесни. Такива моменти ме зареждат с позитивна енергия. А тя ти е крайно необходима на клей."

Димитров бе попитан и какво мисли за невероятните постижения в Монако на Рафаел Надал, който ще се бори да защити титлата си и да грабне трофея за общо 10-и път.

"Думите не стигат, за да се опише представянето му тук. Резултатите му говорят сами по себе си. Постоянството му на тази настилка е впечатляващо и то дори, когато не играе оптимално. На клей всичко му се получава естествено. Не вярвам този негов рекорд да бъде подобрен. Ако гледаме на тези няколко турнири и Откритото първенство на Франция, той се чувства като у дома си. Заслужава голямо уважение."


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор Димитров: В Монте Карло съм си вкъщи (видео) Георги Христов
Теми:  
григор димитров | тенис турнир в монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook