Григор Димитров вече е посланик на първия български стартъп оценен на над милиард долара

от в 01:09 на 23.04.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров и компанията Payhawk ("Пейхоук") обявиха партньорство на събитие преди началото на "Мастърс" турнира в Мадрид. Компания за управление на корпоративните разходи е първият български еднорог - стартъп оценен на над 1 млрд. долара, а нейното лого вече ще бъде върху екипировката на българския тенисист.

Думата еднорог отдавна е придобила различно значение и може да сте сигурни, че тук не става въпрос за митичното създание, а за частна компания, която не е направила своето първично публично предлагане на регулиран пазар и е създала нов продукт (най-често технологичен, финансов или такъв получен от в комбинация от двете), но вече е оценена на 1 млрд. долара. Има и някои по-специфични изисквания, като това например в процеса си на разрастване и на набиране на нов капитал, да е подкрепена от местен фонд за рискови инвестиции.

"Развълнуван съм да сключа партньорство с компания, която произлиза от моя дом. Винаги съм носел България в себе си с времето. За мен е удоволствие да започна нещо новo и имам много какво да науча от тях", каза Димитров.

"Григор е най-добрият пример за български успех на глобално ниво и най-добрият посланик на глобалната визия и амбиция, която имаме в Payhawk", коментира основателят на компанията Христо Борисов, който вече може да се похвали, че Payhawk има офиси в 6 европейски столици (Мадрид, Париж, Амстердам, Берлин, Вилнюс, Лондон), а също в Ню Йорк и Барселона.

"Изключително горди сме да приветстваме като наш първи глобален посланик Григор Димитров - един от най-добрите български спортисти, който с успехите си се превърна в международно призната тенис сензация. Това партньорство затвърждава нашите споделени ценности: решителност, стремеж към изключителни постижения и страст към това, което правим" - споделят от компанията на техния официален сайт, а ние само можем да се радвам, че такива можещи наши сънародници обединяват сили и се надяваме да създадат множество успешни проекти с общи усилия.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор Димитров вече е посланик на първия български стартъп оценен на над милиард долара Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook