Григор Димитров вече получи специална покана за Sofia Open 2017

от в 15:45 на 06.02.2016
Tennis.bg

Организаторите на турнира Sofia Open са изпратили покана на Григор Димитров за следващото му издание през февруари догодина. Така едно от извиненията на най-добрия ни тенисист, че програмата му е готова година предварително, отпада, защото вече е информиран, че ще има второ издание.

Димитров предпочете да си почине след ранното отпадане в Австралия, вместо да дойде до София и да играе в първия в историята турнир от веригата АТР в България.

Миналата година обаче е подписал договор за турнира в Истанбул само 2 месеца преди началото му, потвърди отлично информиран източник на "24 часа".

Роберто Баутиста Агут (Испания) - Жил Мюлер (Люксембург) е първият 1/2-финал на шоуто в "Арена Армеец". Агут, който е поставен под номер 1 в схемата, се справи с французина Адриан Манарино с 6:4, 6:3. За него това бе първи двубой, защото предният му съперник се отказа. Манарино бе поставен под №8.

„Не е лесно да започнеш чак от 1/4-финалите, а съперникът ти да е играл вече два мача. Той е левичар, което още повече затруднява. Заради това съм доволен от това, което постигнах", заяви Агут след мача.

Жил Мюлер поднесе мини-изненада, като елиминира Гийермо Гарсия-Лопес (Испания), който бе поставен под №3 в схемата. Тенисистът от Люксембург губеше в първия сет с 2:5, но успя да го спечели в тайбрек, който взе с 8:6. Във втория той отново проби съперника си и го надви с 6:4, а така спечели и мача. До момента Мюлер нямаше успех над испанеца в кариерата си, като бе регистрирал две загуби.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров вече получи специална покана за Sofia Open 2017 Tennis.bg
Теми:  
sofia open | григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook