Григор Димитров за мотивацията да се състезава, връзката с България и пътя към успеха

от в 21:48 на 23.09.2021
Диана Андреева

Григор Димитров е едно от най-разпознаваемите лица на българския спорт през последните няколко години. Точно заради това още в първото издание на новото телевизионно шоу по Българската национална телевизия, Григор разказа повече за себе си, връзкита с родината и пътят към успеха. 

В днешния епизод на "Любимците на България" тематиката е спорт. Освен Григор, част от обсъжданите български атлети бяха още Христо Стоичков и Димитър Бербатов, а ето какво сподели отличеният за спортист на България през 2017 година Димитров: 

"За мен винаги най-важно е било да не загубвам връзката си с родината. Аз съм българин и никога не съм забравял това. Старая се максимално да се наслаждавам на всеки момент, защото в спорта никога не можеш да бъдеш сигурен кога ще дойде краят на кариерата ти. Една по-неприятна контузия може да се окаже пагубна за атлетите, затова играя на максимум във всеки мач.

Има едно неписано правило в тениса, на което аз съм истински почитател - не е важно как си постигнал даден успех, стига да си надвил своя опонент. Победата ми над Роджър Федерер е постижение, с което наистина се гордея. През годините имах няколко неуспешни опита да спечеля двубой срещу него, ала именно на това специално място - Ню Йорк, се справих. 

Всяка сутрин, дори и в най-тежките ми моменти, се събуждам и си казвам, че все още има сила, която ме притегля към тенис корта. Тя ме държи и ме мотивира да продължавам напред, независимо от неуспехите. Ключово е да не се отказваш пред предизвикателствата, ами напротив - в случай, че някой елемент от играта ти не е на подходящото ниво, трябва да намериш начин да го подобриш. 

Стига да бъдеш достатъчно дисциплиниран, можеш да пистигнеш всичко. Когато намериш своето призвание в живота, е нужно да си поставиш високи цели. В случай, че се отдадеш изцяло на тази дейност, успехът е гарантиран." - завърши Димитров пред БНТ. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров за мотивацията да се състезава, връзката с България и пътя към успеха Диана Андреева
Теми:  
бнт | григор | григор димитров | димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook