Григор Димитров за най-хубавите си преживявания на корта и уроците от тениса

от в 12:58 на 25.08.2021
Мирела Николова

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров вече е обърнал поглед към Откритото първенство на САЩ и вече провежда усилени тренировки в Ню Йорк за последния турнир от Големия шлем за годината. Миналата седмица нашето момче отдели време и даде интервю за мексиканското списание CARAS, в което разказа за най-хубавите си преживявания на корта и уроците, които е научил от тениса.

Вече имаш множество участия на "мейджър" надпревари зад гърба си. Кой е любимият ти турнир от Шлема?

- Всеки един от тях е специален по свой собствен начин, но ако трябва да избера един любим, бих посочил Уимбълдън. Неговата история и дългогодишни традиции го отличават и го правят изключително място за играчи и фенове, а на всичкото отгоре обичам да играя на трева. Искам също да отбележа, че наистина харесвам да играя в Мексико. Акапулко и Лос Кабос са невероятни места, феновете са страхотни, а организацията на турнирите там винаги ме кара да се чувствам като у дома си.

Кои места в Мексико са те впечатлили и къде искаш да отидеш при следващото си пътуване?

- Бил съм на някои прекрасни места като Ла Кебрада в Акапулко и Баия Санта Мария в Лос Кабос. В Ла Кебрада се качихме до върха на скалите, откъдето скачат водолазите - тези момчета наистина са много смели. Надявам се един ден да имам възможността да обиколя повече локации в Мексико и да науча повече за страната. Имам голямо желание да посетя пирамидите на маите.

Усещаш ли напрежение от факта, че си сред най-добрите тенисисти в света?

- Напрежението е част от играта. С течение на времето се научаваш да живееш с него и дори да се възползваш от него. Мисля, че ключът се крие в постоянството и отдадеността - винаги трябва да се стремиш да се подготвяш възможно най-добре както във физическо, така и в психическо отношение. Трябва да контролираш всичко, което можеш, и имаш вяра в това, което правиш.

Нееднократно си споделял, че в детството си се възхищавал на Роджър Федерер. Какво е чувството, когато се изправиш на корта срещу него?

- Роджър е невероятен играч. Винаги съм се възхищавал на неговата последователност и на това, което е направил за развитието на тениса. Разбира се, това, което е постигнал на Уимбълдън, е феноменално. Четвъртфиналният ми двубой срещу него на US Open през 2019 г. определено беше връх кариерата ми.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор Димитров за най-хубавите си преживявания на корта и уроците от тениса Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | григор димитров | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook