Григор Димитров за стила си на обличане, вдъхновението и грешките в модата

от в 17:15 на 30.08.2021
Тея Кръстева

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, е познат на всички тенис почитатели по света като един от най-стилните играчи в ATP Tура. Преди началото на Откритото първенство на САЩ, както и New York Fashion Week (8-12 септември), от ATP проведоха любопитно интервю с Димитров относно модното му вдъхновение, най-добрите шопинг градове в Тура, а самият той разкри каква дреха никога не би облякъл.

Целия разговор може да прочетете тук:

Извън корта откъде черпиш модното си вдъхновение?

През годините непрестанно съм чувствал, че променям стила си малко по малко. Никога не съм се стремял да облека нещо, което задължително трябва да си пасне с мен или моята идентичност. Пускам се по течението.

Един от любимите ми дизайнери през годините е бил Рик Оуенс. Той прави много прости, много леки тоалети в бохемски стил. Винаги съм черпил вдъхновение от него в известен смисъл, защото в Европа времето се променя много често. Например зимата понякога е прекалено дълга и трябва да носиш повече слоеве дрехи. Именно от него открих нови идеи как да изглеждаш добре въпреки повечето облечени дрехи. Не е задължително да правя нещата точно като него, но със сигурност харесвам стила му.

Честно казано, в последно време не обръщам толкова внимание на това, което нося. Не можем да посещаваме заведенията толкова често, така че се обличам по-простичко. Познавам страхотния Джери Лоренцо, който е собственик на бранда "Fear of God". Тоалетите им са в земни цветове, които си пасват идеалнo с по-ярките такива. Обичам по-простичките неща, спортното облекло, но винаги се стремя да бъде и изтънчено. Мисля, че е готино да облeчeш нещо, което би могло да опише и твоя характер.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Grigor Dimitrov (@grigordimitrov)

 

Какво е ежедневното облекло на Григор?

Зависи от това къде и с кого излизам. Модата варира. Почитател съм на маратонките, така че ще започна с тях. След това бих облякъл дънки и някоя по-широка тениска.

Откакто живея в Монако, подражавам на стила на Бруно Кочинели - лятно настроение, широки панталони в красиви цветове и ризи с копчета и къси ръкави. Обичам също така шапки, така че често нося и тях. Всичко е много смесено и съчетано.

Какви шапки?

Имам няколко приятели, които правят шапки. Работата им е много качествена и изработват шапки с различни елементи върху тях - например слагат цитати или цифри, които аз харесвам. Обличам се за конкретния момент, изваждам цялата си енергия и се опитвам да я превърна в някакво вдъхновение.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Grigor Dimitrov (@grigordimitrov)

 

Кой е най-добрият град в Тура за пазаруване на дрехи?

Правил съм големи щети в Лондон. Това е място, където знам, че дори и да не търся, винаги ще намеря. Лос Анджелис пък е слабото ми място. Там има някои страхотни места. И да отида просто да разгледам без намерение да купувам нищо, винаги ще се върна с една торба покупки.

Лондон и Лос Анджелис без съмнение са моите фаворити. В Ню Йорк също е интересно. Имам си своите места за посещение, но се опитвам да поддържам вида си по-непринуден и не толкова екстравагантен. Като че ли тук, в Ню Йорк, е по-различно. 

Кое е нещото, което никога не би облякъл и защо?

Най-вероятно никога не бих обул чехли/джапанки с чорапи. В момента е доста модерно. Виждал съм го доста пъти, но просто не мисля, че е нещо, което бих обул.

Мислиш ли, че джапанките с чорапи спадат по-скоро към облеклото на баскетболистите?

Да, да. Но нямам нищо против това. На тях и на спортистите като цяло тази мода стои добре. Но просто не съм убеден, че това е моето нещо.

Коя е най-голямата модна грешка, която си правил?

Преди години бях на снимки, а даже все още пазя някои от тях. Няма да кажа за кого, какво и къде бяха заснети те, но се бях облякъл в един от най-ужасните тоалети, с които някога съм се снимал. Мисля, че това беше обезпокоително.

Тогава не мислех особено много. Бях си казал, че просто ще направя това, което се очаква от мен. Но никога не бих се облякъл така отново. Бях използвал толкова много различни цветове и никой не съвпадаше с другия и изведнъж се озовах на сцената със синьо сако, жълт панталон и зелена вратовръзка. Нарисувах ви една картина. Всъщност не е чак толкова лошо облекло, но за снимки със сигурност не е подходящо.

Източник: ATP Tour

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров за стила си на обличане, вдъхновението и грешките в модата Тея Кръстева
Теми:  
григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook