Григор Димитров записа разочароваща загуба и в Рим

от в 21:50 на 09.05.2016
Теодор Кафеджиев

Григор Димитров записа трета поредна загуба. Той отпадна още на старта на Откритото първенство на Италия. Световният №44 Александър Зверев го разгроми с 6:1, 6:4 за малко над час игра в Рим.

В първия сет Григор скъса кордаж в неподходящ момент при 2:1 и изостана 15:40. Той спаси първия шанс за пробив, но не и втория. Българинът продължи да играе много слабо и по никакъв начин не бе равностоен на по-младия си съперник.

Зверев реализира пробив на нула за 5:1, а след това за общо 22 минути на корта, затвори първия сет. За тези шест гейма Димитров не направи нито един печеливш удар и допусна девет непредизвикани грешки.

Втората част също започна лошо. Димитров изостана 0:40 при 1:1, но съумя да спаси възможностите за пробив. При четвъртия си шанс обаче Зверев се възползва по сценария от откриващия сет. 19-годишният талант продължи да доминира, но в осмия гейм пропусна да реализира геймболи и бе наказан. Димитров реализира първия си пробив в мача, за да изравни 4:4. И вместо да надгради върху този проблясък най-добрият българин отново загуби сервиса си и позволи на Зверев да затвори мача.

По този начин първата ни ракета загуби и последните си шансове да бъде поставен на "Ролан Гарос" и да има по-лек жребий в Париж.

Александър Зверев пък ще се изправи в следващата фаза срещу Роджър Федерер. Това ще бъде първи сблъсък помежду им.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор Димитров записа разочароваща загуба и в Рим Теодор Кафеджиев
Теми:  
александър зверев | григор димитров | тенис турнир в рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook