Григор Димитров започва с Вавринка в Монреал

от в 23:55 на 02.08.2019
Георги Христов

Григор Димитров ще играе срещу Стан Вавринка на старта на АТР Мастърс 1000 в Монреал. Това отреди тегления преди минути жребий. Победителят от този мач ще играе в следващата фаза с Карен Хачанов. През 2018 година Григор достигна четвъртфиналите в състезанието и сега има да защитава 180 точки за ранглистата, ако иска да не загуби още позиции. Българският тенисист ще опита да прекъсне серията си от четири поредни загуби във всички състезания.

До момента Вавринка води с 5:4 в преките мачове между двамата и е в серия от три поредни успеха над Димитров в Големия шлем. Двамата се срещнаха за последно на "Ролан Гарос" 2019, когато Стан се наложи с 3:0 сета. Последната победа на Григор над този съперник е от 2016-а в Синсинати.

Това е един от успешните турнири за Димитров от тази категория. През 2014 той достигна полуфиналите, но отстъпи на Жо-Вилфред Цонга.

В отсъствието на Новак Джокович и Роджър Федерер своята титла предстои да защитава Рафаел Надал. Поставеният под №1 испанец започва от втори кръг срещу Алекс Де Минор или квалификант. Той ще се бори за пети трофей в Канада и общо 35-и от АТР Мастърс 1000 сериите. 

Още във втори кръг Стефанос Циципас може да играе с Милош Раонич, който на старта играе с Тейлър Фриц.

Най-много титли на единично през годините в това състезание, има Иван Лендъл - шест.

Възможните четвъртфинали според номерата на поставените:
Надал - Фонини
Циципас - Нишикори
Хачанов/Димитров/Вавринка - Александър Зверев
Медведев - Тийм

По-интересните мачове от първи кръг:
Раонич - Фриц
Пер - Гаске
Вавринка - Димитров
Оже-Алиасим - Поспишил
Кириос - Едмънд
Ербер - Шаповалов

ВИЖТЕ ПЪЛНИЯ ЖРЕБИЙ ТУК!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров започва с Вавринка в Монреал Георги Христов
Теми:  
григор димитров | григор димитров - стан вавринка | монреал | Стан Вавринка | тенис | тенис бг | тенис бг вавринка | тенис жребий | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook