Григор: Джокович рискува, за да ме победи, всичко започва отново в Ню Йорк

от в 03:21 на 18.08.2018
Георги Христов

Григор Димитров не успя да защити титлата си от "Мастърс 1000" в Синсинати, но има намерение да търси позитивите от представянето си в надпреварата и да се насочи към Ню Йорк с положителна настройка. Именно там предстои последният за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на САЩ.

Димитров поведе със сет и пробив на Новак Джокович, но бившият №1 показа класа и след мач прекъсван от дъжд и продължил в два дни, се наложи с 6:2, 3:6, 6:4. Сърбинът вече води с 8:1 в преките им мачове и впоследствие надигра Милош Раонич, за да достигне полуфиналите в Охайо.

След поражението си Димитров най-вероятно ще загуби две позиции в ранглистата от №5 до №7.

"Със сигурност ще има такива спадове. Нямам много срещи напоследък, но от всеки мач, в който съм играл добре, опитвам да извлека позитивите. А дори и от негативните мачове като този миналата седмица срещу Андерсън, когато се представих наистина слабо. Казвам си, че съм дал всичко от себе си и гледам напред. Имам предвид, че точно това мисля в навечерието на US Open," заяви Григор след поражението от бившия №1 в Синсинати.

"Ще си взема няколко почивни дни, може би ще гледам отново мача и ще преценя какво съм можел да направя по-добре. Трябва да се съсредоточа и да работя отново. Всичко започва отново в Ню Йорк," каза още българският №1.

От своя страна Гришо остава с една победа над Джокович - от турнира в Мадрид през 2013 година на клей. Това обаче бе най-оспорваната им битка от тогава. "Успях да го поставя в ситуацията, която исках. И в тези моменти той сякаш започна да играе по-освободено и да рискува повече. Отлично знаеше, че това е единственият му шанс да ме победи. Честно казано всичко се разви в негова полза," отчете Григор Димитров.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Джокович рискува, за да ме победи, всичко започва отново в Ню Йорк Георги Христов
Теми:  
григор димитров | григор димитров - новак джокович | григор димитров новак джокович | новак джокович | тенис | тенис турнир в синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook