Григор е на четвъртфинал в Акапулко след два спасени мачбола и голяма драма

от в 06:34 на 27.02.2020
Калоян Пламенов

Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на турнира от ATP 500 в Акапулко, след като победи след обрат и голяма драма французина Адриан Манарино след 6:7(8), 6:2, 7:6(2). 

Това бе втори мач между двамата и втора победа за нашето момче. Третият сет бе особено драматичен, тъй като хасковлията пропиля голям аванс от два пробива и след това бе принуден да спасява два мачбола. 

В спор за място на 1/2-финалите той ще се изправи срещу Стан Вавринка или Педро Мартинес Портеро.

Първият сет започна доста по-добре за българина и той пропусна две точки за пробив още при първото подаване на своя противник, но след това в шестия гейм успя да пробие и да поведе с 4:2 при геймовете.

Доста изненадващо обаче Манарино върна пробива още в следващия гейм, а до края на сета двамата си спечелиха подаванията и се стигна до тайбрек. В него Григор спаси два сетбола и проусна да вземе сета на свой сервис.

В крайна сметка обаче драма имаше и Адриан стигна до успеха в частта след 10:8 точки в своя полза.

Вторият сет обаче бе шеметен в полза на българина и той проби своя противник в третия и петия гейм, а освен това си спечели всяко едно от подаванията, за да стигне до трети и решителен сет. 

В него българинът започна по-добре и проби в третия гейм. След това българинът си затвърди пробива и увеличи аванса си на 4:1 в геймовете след втори пробив в петия гейм.

Очакваше се, че той с лекота ще затвори мача, но вместо това позволи на французина да върне и двата пробива и да обърне геймовете на 5:4. 

В десетия гейм българинът трябваше да спасява два мачбола на сметката си, но някак си оцеля и изравни геймовете. В крайна сметка се стигна до тайбрек в който българинът спечели след 7:2 точки.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

 

Оцени тази статия:
Григор е на четвъртфинал в Акапулко след два спасени мачбола и голяма драма Калоян Пламенов
Теми:  
григор димитров | тенис турнир в акапулко

Коментари





Следвайте ни в Facebook