Григор е на полуфинал в Париж след убедителен успех над Гарин!

от в 16:42 на 01.11.2019
В
Григор Димитров за пореден път демонстрира, че бързо се завръща към най-добрата си форма и днес постигна категорична победа над младия чилиец - Кристиан Гарин! Българинът даде седем гейма на опонента си, за да се каложи с крайното 6:2 7:5, като по този начин Григор за първи път се класира на полуфиналите на Мастърса в Париж. Днешният успех също така гарантира на Димитров завършване в топ 20 на АТР ранглистата за сезона!

Григор стартира с уверен сервис гейм, като впоследствие проби от четвъртата си възможност подаването на Гарин, за да може скоро да поведе с 3:0. Българинът умело движеше съперника си по корта, който допускаше повече грешки, отколкото можеше да си позволи, а когато имаше инициативата в разиграването, бившият номер три не се поколебаваше да завърши уверено размяната в своя полза.



Все пак чилиецът бе упорит и достигна до възможност за рибрейк при 3:1, но нашенецът не позволи на съперника си да се завърне в битката за първия сет и в крайна сметна отново дръпна с три гейма напред.



Последваха два лесно спечелени сервис гейма за подаващите, като при 5:2 Гришо отново натисна от ретур и след нов пробив на сметката си първата част отиде на сметката на бившия шампион на финалите на АТР.



Във втория сет Димитров продължи инерцията си, реализирайки ранен пробив, за да поведе с 2:0, но изведнъж последва спад у представянето на нашето момче. Гарин се възползва от това по най-добрия начин, за да достигне до брейкбол, когато шампионът от Мюнхен вкара печеливш удар от форхенд по правата, а скоро и изравни геймовете във втория сет.


Впоследствие подаванията на Григор започваха да стават все по-трудни, като ,,черешката на тортата” дойде при 4:4, когато от 0:40 българинът инкасира пробив.

За щастие чилиецът допусна спад и след няколко грешки последва моментален рибрейк, а скоро Григор поведе и с 6:5. Това съвсем възвърна увереността на българина, който след серия от впечатляващи размени реализира още един пробив, с което си и подпечата билет за полуфиналите в Париж!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор е на полуфинал в Париж след убедителен успех над Гарин! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook