Григор е в топ 20 на играчите с най-много пари от наградни фондове през 2021-ва!

от в 19:26 на 24.11.2021
Мирела Николова

Сезон 2021 за повечето състезатели приключи, а с това се появяват и някои любопитни статистики и класации, отнасящи се до случилото се през изминалата година. Една от тях е тази, в която тенисистите са подредени спрямо парите от наградни фондове, заработени в хода на сезона. 

Без изненади класацията при мъжете се предвожда от Новак Джокович с 9,1 милиона долара, следван от Даниил Медведев (7,481 милиона) и Александър Зверев (6,420 милиона), а челната петица се допълва още от Стефанос Циципас (3,579 милиона) и Андрей Рубльов (3,331 милиона). 

Първата ни ракета Григор Димитров също е сред най-високоплатените тенисисти през сезона, като заема 20-ата позиция с общо 1 милион и 383 хиляди долара от наградни фондове. Нашето момче имаше множество възходи и падения, но за наша радост, успя да намери най-добрата си игра в края на годината, за да играе в заключителните етапи на някои значими турнири, сред които бе и надпреварата от сериите "Мастърс 1000" в Индиън Уелс, където хасковлията достигна до полуфиналната фаза.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор е в топ 20 на играчите с най-много пари от наградни фондове през 2021-ва! Мирела Николова
Теми:  
atp | григор димитров | класации | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook