Григор и Хуркач оказаха съпротива на титулуван тандем, но не успяха да поднесат изненада

от в 20:09 на 11.05.2022
Мирела Николова

По-рано през днешния ден Григор Димитров остана на крачка от това да постигне победа над световния №5 Стефанос Циципас, а впоследствие излезе и за двубоя си от втория кръг на надпреварата при тандемите, където си партнира рамо до рамо с Хуберт Хуркач. За съжаление, българинът и полякът не съумяха да се противопоставят успешно на бившите №1 в света и носители на титла от Шлема - Никола Мектич и Мате Павич, поради което бяха надиграни в последователни сетове - 5:7 5:7.

Опитът на хърватското дуо си пролича още от първите минути на двубоя. Те сервираха напълно безпогрешно и с лекота покриваха мрежата, а уинърите от тази част на корта не спираха да се трупат в техния актив. Димитров и Хуркач обаче успяха да останат равностойни на именитата двойка и дори отразиха три поредни брейкбола в петия гейм след чудесни изяви на нашето момче в близост до филето. Паритетът остана непокътнат до 5:5, но тогава бившите №1 повишиха неимоверно нивото си и предизвикаха неточности от противниковата страна, за да осъществят брейк в последния възможен момент, гарантирал им успеха в откриващата част.

Вторият сет също стартира равностойно, като с всяка изминала минута двамата бивши представители на топ 10 поединично показваха все по-добро сработване. Това се отрази и на резултата, тъй като в средата на частта те се възползваха по перфектен начин от пропуските на олимпийските шампиони, за да пробият съперниковото подаване за първи път и да поведат с 4:2. Фаворитите обаче незабавно стабилизираха представянето си и това в съчетание с неубедителното представяне на родния ни представител от сервис линията доведе до моментален рибрейк за 4:4. 

Началният удар на Димитров продължи да носи проблеми на българо-полския дует, тъй като плитките му подавания биваха безмилостно наказвани от противниците и съвсем скоро отново се стигна до пробив в сервис гейма на българина, като този път той доближи Мектич и Павич само на крачка от крайната победа, която стана факт след поредното безапелационно спечелено подаване от хърватите. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор и Хуркач оказаха съпротива на титулуван тандем, но не успяха да поднесат изненада Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | Двойки | мате павич | никола мектич | Обзори | рим | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook