Григор имаше своите проблясъци, но Медведев се оказа твърде висока летва в Синсинати

от в 19:55 на 19.08.2021
Мирела Николова

Григор Димитров показа отличен тенис през последните няколко дни на турнира от сериите Мастърс 1000 в Синсинати, ала световният №2 Даниил Медведев се оказа непреодолимо препятствие за родния ни състезател, който трябваше да напусне корта днес като победен след 3:6 3:6. Българинът впечатли с някои брилянтни изпълнения в хода на срещата, но това далеч не се оказа достатъчно, за да пречупи стабилния във всеки един аспект от играта Медведев. В следващата фаза на надпреварата руснакът ще се изправи срещу победителя измежду Хуберт Хуркач и Пабло Кареньо Буста.

Още от началните минути на двубоя двамата не се страхуваха да влизат в продължителни размени на удари от дъното на корта, а бързите и лесни точки почти изцяло липсваха. Нашето момче често използваше подсечения си бекхенд, с който парираше атаките на съперника и не му позволяваше да поеме контрола в разиграванията. Медведев не успяваше да намери оптималния си ритъм, от което Гришо побърза да се възползва, достигайки до брейкболи в първите две противникови подавания, но именно в тези моменти обаче началният удар на руснака започваше да работи на високи обороти и го спаси от инкасирането на ранен брейк.

След почивката сервисът на хасковлията се пропука, което, комбинирано с уменията на световния №2 да конструира брилянтно точките, откри първите възможности за пробив пред Даниил, втората от които бе материализирана след бекхенд слайс на Димитров в средата на мрежата. Най-добрият ни тенисист обаче далеч не се отчая, а даже напротив - той незабавно се мобилизира и оказа натиск в ответното подаване на руснака, като същевременно достигна и до 2 брейкбола. Рибрейкът официално бе подпечатан след страхотно разиграване от 32 удара, завършило с блестящ бекхенд уинър по правата от страна на Григор - 2:3.

За наше съжаление, началният удар на сънародника ни продължи да не бъде на необходимото ниво, което помогна на топ поставения да се сдобие с 3 поредни шанса за нов пробив, който стана факт след непредизвикан пропуск от ракетата на българина. Този път, заставайки на сервис линията, Медведев не позволи да се стигне до изненада и консолидира преднината си, откъсвайки се напред в резултата със солиден аванс от 5:2, и съвсем скоро поведе в отделните части.

Представителят на Русия запази високото си ниво на представяне и не спря да експлоатира бекхенда на Григор, което му позволи да се сдобие с брейкболи и в началото на втория сет, но нашето момче устоя на напрежението, за да опази подаването си. Медведев продължи да притиска опонента си и в петия гейм пред него отново се откриха възможности за пробив, които Димитров отрази благодарение на страхотната си игра както в дефанзивен, така и в офанзивен план.

Паритетът се запази до 3:3, когато руснакът отново показа невероятни умения от дъното на корта, изпълнявайки всеки един свой удар с изумителна премереност и ясен тактически план. Макар Гришо да впечатли с феноменално воле и смела игра, в крайна сметка Медведев получи своето и реализира брейк в Тилдъновия гейм. Тази крачка бе от ключово значение за развръзката на срещата, тъй като оттам насетне шампионът от 2019-а не изпусна инициативата и не след дълго ликуваше с крайния успех.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор имаше своите проблясъци, но Медведев се оказа твърде висока летва в Синсинати Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | даниил медведев | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook