Григор имаше своите шансове във втория сет, но не се възползва и отпадна от Синер в Маями

от в 06:32 на 27.03.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров напусна Мастърс надпреварата в Маями. Първата ни ракета отстъпи с 3:6 4:6 на Яник Синер, като главна роля изигра неубедителното сервиране на най-добрия български тенисист. Припомняме ви, че Григор реализира цели 23 аса в откриващия си мач от надпреварата, докато днес се отчете само с един и допусна цели шест двойни грешки, които често идваха в твърде ключови моменти. По този начин десетият поставен си осигури място на осминафиналите, където го очаква сблъсък с Андрей Рубльов, а за Димитров предстои кратка почивка, след която ще се завърне за началото на клей сезона и в частност надпреварата в Монте Карло чието начало ще бъде дадено на 9-ти април.

Григор откри мача със сервис и спечели няколко бързо точки с помощта на началния си удар, което му позволи пръв да поведе в резултата. Младокът обаче също нямаше колебания при дебютната си поява на сервис линията и върна напрежението от другата страна на мрежата. Нашият сънародник се опитваше да играе максимално агресивно, но допускаше множество неточности и изигра кошмарен пети гейм, където допусна две двойни и също толкова непредизвикани грешки, за да бъде пробит. Впоследствие Гришо дръпна с 0:30, но последваха няколко мълниеносни атаки на Синер и оттам насетне фаворитът нямаше проблеми да поддържа аванса си и затвори сета в своя полза.

Втората част започна значително по-позитивно за родния и представител, който извлече няколко неточности от ракетата на световния номер 11 и реализира брейк на нула. Синер обаче веднага се сдоби с три шанса да върне пробива, ала Григор демонстрира здрави нерви и се измъкна от трудната ситуация. За съжаление, то натискът върху българина се увеличаваше с всяка изминала минута и паритетът бе възстановен при 2:2. Последва мигновена реакция от страна на бившия номер три, който си осигури нов брейкбол с изящен бекхенд по правата и скоро отново беше напред в резултата. Отново обаче по-нискоранкираният тенисист не можа да развие своето предимство и сдаде подаването си с двойна грешка, а оттам насетне спечели само още един гейм и закономерно отпадна от турнира.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор имаше своите шансове във втория сет, но не се възползва и отпадна от Синер в Маями Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | маями | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook