Едни и същи въпроси за един и същи човек: Колко се е променил Григор Димитров за 9 години?

от в 14:26 на 24.10.2024
Калоян Соколов

 Колко се е променил Григор Димитров за 9 години? Това беше основната тема в последното видео на ATP Tour, което беше заснето веднага след пристигането на тогавашния номер 10 в Стокхолм, като първата ни ракета отговори на абсолютно същите въпроси, които са му били зададени в шведската столица през 2015-та, за да видим дали българинът все още е запазил позиците си по въпросните теми и да разберем как са се променили неговите възгледи през призмата на времето.

Григор, изровихме интервюто, което направихме с теб преди 9 години и сега ще ти зададем абсолютно същите въпроси.

- Еха, 9 години! Добре, давайте!

 Кой е най-определящият момент за кариерата ти досега?

Сегашният Григор: За мен винаги това ще си останат годините ми в юношеския тенис. Разбира се, бих могъл да кажа триумфа на ATP финалите, спечелената титла у дома, Мастърса в Синсинати и всички тези други състезания, които съм спечелил през своята кариера, но истината е, че най-скъпи за мен си остават успехите ми на юношеско ниво. Станах европейски шампион до 14 и 16 години, а също така завоювах две титли от Големия шлем. Истината е, че точно тези стъпки поставиха голямото начало за мен по пътя.

24-годишният Григор: О, това е много труден въпрос! Може би това беше преминаването ми от юношите към мъжете. Това са някои от най-хубавите ми години.

Сегашният Григор: (Вдига ръка, за да се зарадва) Не е зле! Нещата не са се променили чак толкова по този въпрос.

Следващият въпрос беше какво е голямото подбрение, по което работиш към този момент?

Сегашният Григор: О, това вече няма нищо общо с тениса. Постоянството винаги е една част, в която съм си мислел, че мога да стана по-добър, ако бъда по-дисциплиниран. Бих казал постоянството и дисциплината на всяко едно възможно ниво.

24-годишният Григор: Мисля, че това е една от най-интересните части в живота на тенисистите. Понякога ти се случва да се чувстваш изключително зле ментално след загуба, както и по време на дадени турнири. Красотата на играта е, че всяка седмица имаш нов шанс да се докажеш и да бъдеш по-добър. Мисля, че понякога менталната сила дори върши повече работа, отколкото уменията на корта.

Сегашният Григор: Да, малко или много, отново говоря същото.

Последен въпрос, кой е най-трудният ти съперник към момента?

Сегашният Григор: Тук нещата са много по-различни отпреди 9 години. Уважавам всички съперници, но не се боя от никого. Не усещам в момента да има някой, с когото не мога да се справя. Чудя се какво съм казал тогава. Дали е бил Рафа или Роджър?

24-годишният Григор: Винаги съм имал проблеми срещу Анди Мъри. Мисля, че в един момент играхме 3 или 4 пъти подред и това е моят избор номер едно.

Сегашният Григор: Да, беше трудно за мен срещу него. Това е, защото по това време играех наистина много повече с Анди, отколкото срещу всеки друг съперник.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Едни и същи въпроси за един и същи човек: Колко се е променил Григор Димитров за 9 години? Калоян Соколов
Теми:  
atp | atp tour | бгтенис | видео | григор димитров | забавно | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook