Григор иска да го запомнят като шампион на турнир от Големия шлем

от в 11:29 на 13.06.2019
В
Интервюто на Григор Димитров пред Gio:

Q: Какво обичаш най-много от играта?

А: Състезанието, всекидневното предизвикателство, което тя предлага, и пречките, които трябва да се преодоляват. Също така, гледайки себе си, да откривам в кои битки искам да надделея и в кои трябва да отстъпя. За мен тенисът е един от най-комплексните спортове, които съществуват.

Q: Ако можеше да се върнеш назад във времето и да играеш с тенисист, който вече се е отказал, кой би бил? И защо?

А: Определено бих искал да играя срещу Бьорн Борг и Джон Макенроу. Двамата са пълни противоположности, но мога толкова много да науча от тях. Всеки има съвсем различна игра. Всеки път, когато играят заедно - винаги можете да видите различията, но можете и да научите много.

Q: От всички най-добри жени тенисистки, минали и настоящи, с кого мислите, че ще бъде най-голямото предизвикателство да играете?

С Щефи Граф заради начина, по който тя прави всичко на корта. Този слайс, който може направо да те откаже, движението ѝ по корта и просто този форхенд!

Q: Какво е твоето оръжие на корта?

А: Не знам. Бих искал да кажа, че това са някои от ударите, но мисля, че основното е как използваш тялото си,  движението и ловкостта. Да преследваш различни топки, да вземаш правилните решения. Тялото ми е най-голямото ми предимство, защото когато излезеш на корта, въпреки че в тениса трябва много да се мисли, трябва да използваш и физическото си състояние.

Q: След 50 години, когато хората се връщат към кариерата ти, какво би искал те да казват за теб?
А: Определено искам да съм оставил следа в спорта. Не от гледна точка на рекорди… това не е било моя цел. Едно от главните неща за мен е хората да видят, че спортистите са като всички останали. Просто сме добри в това което правим, ала извън корта всички трябва да се справяме с проблемите си, защото всички имаме своите неприятности, очаквания и така нататък. Със сигурност бих искал да бъда запомнен и с добри резултати и като триумфирал на турнир от Големия Шлем.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор иска да го запомнят като шампион на турнир от Големия шлем В

Коментари





Следвайте ни в Facebook