Григор: Исках да се поправя сам чрез този мач; готов съм да се изправя срещу всеки един

от в 09:22 на 12.10.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров показа, че все още лидерите в световната ранглиста трябва да се съобразяват с него и постигна гръмка победа над световния номер две Карлос Алкарас. Родният ни представител демонстрира изключително високо ниво на тенис през цялата си среща с топ поставения в Шанхай, което му позволи да продължи към 1/4-финалите на турнира, а ето какво сподели първата ни ракета в последвалата си пресконференция:

За това дали победата над Алкарас е най-голямата му през сезона:

- Да, определено мога да я поставя на най-високото място, имайки предвид обстоятелствата през годината и какви физически проблеми имах на някои от турнирите. Не искам обаче да влагам прекалено много мисли в тази посока. Чувствам, че свърших много работа и този мач е едно напомняне, че съм на правилния път. Ще се опитам да остана максимално позитивен и съм готов да се изправя срещу всеки един съперник.

За това какво е направил този път различно, за да победи най-после Алкарас:

- Мисля, че играейки срещу него толкова много пъти е вече една стъпка в правилната посока. Играл съм с много различни тенисисти през годините и бих казал, че той е един от най-младите, така че ми трябваше известно време за приспособяване. Всички знаят колко невероятен играч е. Никой не изпитва нито капка съмнение в неговите умения. Същевременно чувствах, че можех да направя повече в предишните си двубои с него. Не исках да се натоварвам с определени очаквания, а просто да изиграя един по-добър мач, да направя правилните неща и един вид да се поправя сам. Мисля, че днес това се получи на едно много добро ниво.

За това дали опитът му е бил от ключово значение за успеха:

- Да, мисля, че много от това има общо с опита. Той е физически на съвсем друго ниво. Самият аз чувствам, че съм на много добро физическо ниво и се движа отлично, но беше невероятно от позицията на друг играч да го виждам как достига до някои топки. Тенисът е много тежък физически спорт, но също така се изисква интелект, за да знаеш какво да правиш в точния момент. В определени ситуации ми се налагаше да сваля темпото и да бъда малко по-рационален във вземането на решения. Това определено е опит, но също така имам достатъчно средства в играта си, към които да се обърна, когато имам нужда. Мисля, че днес имах точните отговори в хода на сблъсъка и това направи разликата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор: Исках да се поправя сам чрез този мач; готов съм да се изправя срещу всеки един Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта | карлос алкарас | Пресконференции | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook