Григор излиза за втория си мач на Ролан Гарос в късния следобед в сряда (програма)

от в 18:23 на 24.05.2022
Мирела Николова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стартира по феноменален начин участието си в тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция, постигайки най-убедителната си победа досега в турнирите от Големия шлем. Българинът не остави каквито и да е шансове на Маркос Гирон и му отпусна едва три гейма, за да продължи към втория етап на надпреварата, където го очаква сблъсък с Борна Чорич.

Хърватинът, който получи травма в дясното рамо през миналия сезон, извадила го от състезания за повече от една година, направи своето завръщане в началото на месец март, но оттогава е записал само две победи в общо 8 изиграни срещи. Това се отрази на неговото класиране в ранглистата, където в момента заема 275-ата позиция, което е изключително далеч от неговото върхово постижение, а именно №12, достигнато през 2018-а.

До този момент Димитров и Чорич не са се изправяли нито веднъж на корта, тъй като при единствения случай, в който трябваше да излязат един срещу друг, хърватинът се отказа малко преди началото на двубоя. Предстоящата среща помежду им е поставена последна (четвърта) в програмата на корт 14 в сряда, което означава, че ще започне не преди 18:00 часа българско време. 

Корт 14 (начало 12:00 часа):

1. Виктория Азаренка – Андреа Петкович

2. Бернапе Салата Миралес – Тейлър Фриц

3. Сорана Кърстя – Слоун Стивънс

4. Григор Димитров – Борна Чорич

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор излиза за втория си мач на Ролан Гарос в късния следобед в сряда (програма) Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | борна чорич | григор димитров | програма | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook