Григор изнесе брилянтен мач и се класира на 1/8-финал на US Open за трети път в кариерата си!

от в 03:00 на 31.08.2019
В
Григор Димитров изнесе един от най-добрите си мачове за тази година, за да отстрани ,,щастливия губещ" - Камил Майхржак, от US Open след крайното 7:5 7:6(8) 6:2. Това означава, че хасковлията се класира за трети път в своята кариера на осминафинал в Ню Йорк, където го очаква австралийският талант - Алекс де Минор.

Днес Григор определено ни даде поводи за надежда, че все пак българинът е способен да се завърне към най-доброто си ниво. Гришо блестеше със страхотна пъргавина, която му помагаше да печели множество наглед загубени разигравания, а впечатляващите импровизации, които днес също извираха от ракетата на нашето момче, напомняха за най-добрите времена на бившия номер три.

https://twitter.com/doublefault28/status/1167558610483699712?s=20

Същевременно слабите места в играта на Димитров в днешния двубой бяха на висота; бекхендът летеше със завидна острота, а сервисът носеше множество лесно спечелени точки, като двойните грешки бяха сведени до минимум за разлика от мачовете на българина през последната година.

Изображение

В първата част двамата доминираха от сервис, като сервирайки за вкарване на сета в тайбрек, Майхржак се пропука и допусна серия от неточности. Григор се възползва от тази ситуация по най-добрия начин, за да пробие, а с това - и да се откъсне напред в отделните части. Същевременно българинът отпусна само три точки на начален удар в рамките на целия сет.

https://twitter.com/doublefault28/status/1167559737547923458?s=20

Първата ни ракета проби рано във втория сет, за да поведе скоро с 4:1 гейма, но Майхржак не бе казал последната си дума и в последвалия си гейм на ретур той поведе с 0:40. Григор се бори, но в крайна сметка от петия си брейкбол полякът най-накрая реализира рибрейк. Впоследствие се стигна до тайбрек, в който полякът поведе с 5:2, но последва обрат на Григор, който се добра до сетбол при 6:5. Българинът не успя да се възползва, а след това пропусна още две такива възможности, като от общо четвъртия си сетбол Димитров успя да поведе с 2:0 в отделните части на двубоя.

Интензитетът у Майхржак спадна в третия сет, а нашенецът се възползва от това по най-добрия начин, за да осъществи ранен пробив при 1:1 след страхотен минаващ удар от бекхенд по правата. Грешките на поляка особено от дланния му удар се увеличаваха една след друга, а Григор нямаше никакво намерение да връща опонента си в битката за мача, преминавайки безоблачно през своите сервис геймове.

Скоро българинът проби и още веднъж след нова серия солидни отигравания за 5:2, а след затвърждаването и на този брейк Гришо съумя да се класира на втория си осминафинал на турнир от Големия Шлем за тази година!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор изнесе брилянтен мач и се класира на 1/8-финал на US Open за трети път в кариерата си! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook