Григор надви Куевас пред погледа на мощна българска агитка

от в 12:32 на 16.01.2019
В
6:3 6:7 (5) 6:3 7:5 -Григор спечели мача си срещу Пабло Куевас!

Димитров потегли ударно, давайки само една точка в първите три гейма на уругваеца, а игровото му предимство бе осезаемо. Изоставайки в резултата Куевас започна да играе малко по-освободено и съотношението на силите се поизравни, ала брейкът аванс беше запазен и така Гришо затвори сета с 6:3. Втората част започна с уверен сервис гейм на Куевас, но Григор бързо възстанови равенството след като спечели няколко продължителни "дуела" от основната линия. Пабло отговори също с бърз гейм на 15 и отново поведе. При 3:2 Григор започна с непредизвикана грешка и даде преднина на противника си. Геймът като цяло се разви зле за нашето момче и той изостана с 30:40, но пределно концентриран той все пак взе следващите три точки и изравни. Грешка от ракетата на хасковлията дадоха нов гейм на нула на противника му. В отговор Димитров взе бързо своя гейм, а Пабло повтори  упражнението на нула, като така пак излезе едни гърди напред. Григор застана на линията за начален удар отново, но този път сервираше за оставане в сета. Той взе всяка точка от полето за дюс, но в същото време загуби и четири от ляво. Така се стигна и до второ равенство. Този път Куевас взе точката и така се сдоби със сетбол, който Гришо елиминира с печеливш удар от форхенд, а със ас и поведе. Тук отново на помощ се появи форхендът и първата ни ракета спечели този толкова важен гейм. В следващите две подавания сервиращите спечелиха своите подавания , макар и трудно, като така се стигна до 6:6. Тайбрекът започна без минипробиви докато на Григор не му се наложи да сервира за трети път. Там Куевас поведе с 4:2. Димитров съумя да върне брейка и да съкрати пасива си до 4:5 в полза на Пабло, но  нова непредизвикани грешка от бекхенд доведе до 6:4, като въпреки усилията на Григор и хубавият му ас за 5:6, той не се справи и сета приключи в полза на уругваеца.
Третият сет започна отлично за българина с гейм на нула, а Куевас отговори със същото за 1:1. Въпреки трудностите и двете равенства, до които се стигна, Григор все пак поведе отново. При 2:1 Димитров имаше брейкбол и дори с хубав слайс изглеждаш, че има контрол над нещата в разиграването, но нова непредизвикана грешка му попречи. Все пак той стигна до нова брейк точка, където Пабло изкара първия сервис, а видимо изнервен от факта, че топката бе сантиметри аут инкасира и двойна грешка. Така Гришо поведе с 3:1, което сравнително бързо прерасна и до 4:1. Впечатляваща беше и агитката ни, които не спряха да подкрепят нашето момче през цялото време. Куевас поведе с 40:0, но борбен Григор се върна до дюс. Предизвикана и непредизвикана грешка от бекхенд на Димитров все пак пратиха гейма в полза на уругваеца. Последваха два бързи гейма за всеки от сервиращите и така се стигна до 5:3. Тук видяхме и Димитров, който винаги искаме да гледаме - три печеливши форхенда и хубав сервис спомогнаха и нашето момче поведе с 2:1 в сетовете.

Четвъртата част започна перфектно за българина  и той поведе на бърза ръка с 0:15 след красива комбинация от бекхенд и излизане на мрежата. Стигна се и до 15:40, но Куевас спаси и двата брейка с добра игра на мрежата и ас по правата и се стигна до равенство. Пабло все пак взе предимството, но Димитров отново изравни и се стигна до нов дюс. Двойна грешка даде на българина нова точка за пробив, но отново хубав сервис не позволи на хасковлията да играе, а малко по-късно след грешки от ракетата на Димитров, Куевас седна с аванс от 1:0. Последва бърз гейм за нашето момче на нула и така се стигна до 1:1. В следващите четири гейма нямаше брейкове, а Григор видимо по-лесно взе своето до 3:3. Хаскивлията отново беше близо да се върне от 0:40, но не се справи и Куевас поведе с 4:3. Григор отново взе своя гейм на 30 и изравни за 4:4. Впоследствие и двамата имаха лесни сервис геймове, а Гришо дори взе своето подаване на нула. В единадестия гейм нашето момче изоставаше с 40:0, но успя най-после да пробие и така поведе и с 6:5. Сервиращия гейм Григор бе перфектен и така спечели и мача, а следващия му съперник изнендващо е Томас Фабиано, който сломи в "титанична" битка гиганта Опелка след дълъг тайбрек в петия сет.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор надви Куевас пред погледа на мощна българска агитка В

Коментари





Следвайте ни в Facebook