Григор намери подходящия баланс между офанзивата и грешките, за да се класира за третия кръг в Антверпен

от в 21:03 на 21.10.2020
Марк Хаджижеков

Григор Димитров реализира победа над Пабло Андухар в откриващия си двубой в Антверпен след обрат! Така след 4:6 6:3 6:4 българинът се класира за четвъртфиналите на European Open, където ще се изправи срещу Милош Раонич или Камерън Нори. 

Впечатление правеше нестандартната агресивна настройка на Григор в този мач, като хасковлията днес просто отказваше да влиза в ролята на защитаващия се тенисист и се опитваше да контролира размените от основната линия възможно най-много. Макар и тази стратегия да резултираше в повече пропуски от ракетата на българина, активният тенис определено на моменти притискаше Андухар изключително много, като испанецът не рядко разчиташе на грешките на нашия сънародник. 

Въпреки че Григор блестеше с безстрашна тенис продукция, Андухар някак съумяваше да остава жив в резултата, преминавайки през сложни сервис геймове, без да допуска изоставане от пробив. Всъщност опитният испанец играеше изключително разумно и дочака спад в представянето на българина при 4:4 в откриващия сет, което му донесе важен брейк, позволил му да сервира за успеха в първата част. 

Пабло задържа високото ниво в представянето си за още един гейм и така се добра на сет от победата в срещата. Все пак това не притесни особено Димитров, който запази хладнокръвие, а в крайна сметка активният тенис даде желаните резултати на българина, като бившият номер три стартира втората част с моментален брейк, за да поведе набързо с 3:0. 

Това се оказа решаващо за развитието на частта, като хасковлията не демонстрира колебания на начален удар, което доведе до трети сет. В него Григор продължи да бъде по-офанзивният от двамата тенисисти, като това помогна на нашето момче да нанесе нов ранен пробив на своя съперник. 

Забележителен днес бе и сервисът на Димитров, който често притежаваше внушителна скорост от над 220 км/ч, като тези светкавични начални удари не рядко носеха и нехарактерно много за последно време директни точки в полза на нашия сънародник. 

При 3:1 последва нова порция безкомпромисни изпълнения от страна на хасковлията, който благодарение на серия от печеливши удари реализира още един пробив, който практически предреши изхода на този двубой. Този развой на събитията все пак позволи на Андухар да отпусне ръката, като испанецът съумя да върне единия от двата пробива. Впоследствие обаче нещата започнаха да изглеждат особено притеснителни, тъй като испанецът достигна и до общо четири възможности за връщане и на втория брейк, но все пак Григор демонстрира характер и успя да поведе с 5:3. 

Затварянето на двубоя също не се оказа съвсем безметежно, но до нова изненада не се стигна, като по този начин Димитров се превърна в четвъртфиналист в Белгия! 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор намери подходящия баланс между офанзивата и грешките, за да се класира за третия кръг в Антверпен Марк Хаджижеков
Теми:  
антверпен | григор димитров | Обзори | пабло андухар | тенис турнир в антверпен

Коментари





Следвайте ни в Facebook