Григор: Не бях изненадан, че Алкарас победи Джокович на Уимбълдън; знаех какво ще направи

от в 18:49 на 04.08.2023
Мирела Николова

По-късно тази вечер Григор Димитров ще излезе срещу Уго Юмбер в битка за място в полуфиналната фаза на АТР 500 надпреварата във Вашингтон, като сблъсъкът помежду им е насрочен да започне не преди полунощ. По време на една от своите пресконференции в американската столица нашият сънародник бе помолен за коментар относно случилото се на финала на тазгодишния Уимбълдън, в който Карлос Алкарас детронира седемкратния шампион в турнира Новак Джокович в първокласен петсетов трилър.

Българинът не скри възхищението си от показаното ниво на игра от страна на двамата тенисисти, като освен това сподели как не е бил изненадан от развръзката на мача, въпреки че сърбинът влезе в двубоя като фаворит.

"Не бях изненадан, че Алкарас победи Джокович във финала на Уимбълдън. Играл съм срещу него два или три пъти и до голяма степен бях наясно какво ще предприеме. Той не изпитва никакво напрежение във важните моменти, играе своята игра и именно това бе ключово за неговия краен успех. Въпреки начина, по който загуби първия сет, знаех, че Карлос все още е в играта. Беше много интересно за мен да наблюдавам двубой като този на най-високо ниво, да видя как играе всеки от двамата и как се справя в решителните моменти. Бях изключително любопитен именно за тази част от играта.

Трябва да поздравим Алкарас за невероятната игра, която показва именно в тези мигове. Беше наистина великолепен двубой за наблюдаване. Накрая, но не и на последно място - трябва да отдадем заслуженото на Ноле, който отново успя да достигне до сблъсъка за трофея. Това е нещо феноменално. Оттук нататък ще бъде интересно да проследим как ще се развие тяхното съперничество", каза първата ни ракета.

Източник: Tennis World USA

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор: Не бях изненадан, че Алкарас победи Джокович на Уимбълдън; знаех какво ще направи Мирела Николова
Теми:  
atp | вашингтон | григор димитров | интервю | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook