Григор не даде нито сет на първия си съперник в Ню Йорк и е отново на победния път!

от в 00:50 на 27.08.2024
Калоян Соколов

Григор Димитро откри участието си на US Open с безкомпромисен 3-сетов успех над френския квалификант Кириан Жаке. Родният ни представител не беше особено убедителен в откриващите два сета, но постепенно напипа своя игрови ритъм и показа превъзходен тенис в третата част, за да се наложи с крайното 6:3 6:4 6:2 за 1 час и 47 минути игрово време.

Така първата ни ракета прекъсна негативната си серия от 2 последователни поражения и в следващия кръг ще срещне един измежду Ринки Хиджиката и Алехандро Давидович Фокина.

Любопитното е, че Григор записа две много убедителни победи над австралиеца през настоящия сезон, докато срещу Давидович Фокина не е печелил никога досега, но двамата са се срещали единствено на червените кортове в Рим и Монте Карло.

Началото не беше никак убедително за Григор, който правеше необичайни непредизвикани грешки и ударите му пропускаха очертанията на корта с много сериозна разлика. Добрите новини за Димитров се криеха във факта, че той имаше успех в близо 90 процента от точките си на първо подаване и това му позволи да се измъкне от 15:40 в петия , за да поведе с 3:2.

Този момент се оказа много важен за развитието на сета, защото квалификантът позагуби първоначалния си импулс и беше пробит веднага след почивката, като оттам насетне за българина не представляваше трудност да доведе откриващата част до успешна за себе си развръзка.

Вторият сет можеше да започне по мечтан начин за деветия поставен, но той пропусна 3 поредни брейкбола и продължава да действа без нужната доза увереност. Все пак по-голямата класа на нашия сънародник му позволи да пробие за 4:2 в своя полза, но аутсайдерът не се беше предал и изравни за 4:4. Тогава Григор реши да намали риска в играта си и да дочаква грешките от другата страна на мрежата, които бяха константно явление през целия мач и скоро фаворитът си върна предимството в резултата, правейки сетовете 2:0.

Третата част се превърна в същинска наказателна акция на бившия 1/2-финалист, който вече чувстваше топката много по-добре и правеше уинъри от всяка една точка на корта. Нашият сънародник набързо дръпна с 3:0, а Жаке в един момент хвърли своята ракета на земята в отчаянието си. Марковите изпълнения от страна на Димитров не спираха да се множат и той сложи точка на спора, пробивайки французина за пети път от началото на мача.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор не даде нито сет на първия си съперник в Ню Йорк и е отново на победния път! Калоян Соколов
Теми:  
us open 2024 | бгтенис | григор димитров | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook