Мачове на живо
Очаквано начало 03:30ч.
Григор Димитров
Кевин Кинг

Григор не дължи обяснение на никого за нищо

от в 13:22 на 06.12.2018
Георги Христов

Григор Димитров е абсолютно прав в това сам да избира в кои турнири да участва. Да се твърди, че едва ли не е длъжен да играе в София, е колкото нелепо, толкова и несериозно. Тенисът е космополитен спорт за елитарно общество. Участниците в него са граждани на света, а не на конкретна държава. Това означава, че всяка седмица се местят на различни места и програмата им е изключително сложна за изграждане.

А когато говорим за тенисист от ранга на Григор, който се бори за изкачване на световния връх и за спечелване на най-големите турнири, няма как да се прави план на база емоции. За да си най-добрият, всичко трябва да се изчислява до последната минута. И един турнир в първата седмица на февруари след тежката битка в Австралия, започваща още от 31 декември и приключваща на 27 януари, е въпрос на куп компромиси.

Всъщност кои сме ние, че да критикуваме Димитров относно това дали иска, или не иска да участва в София? Той е напуснал България още на 14 години, сам се е борил, за да стигне до това ниво, на което е.

Без държавата да му е помогнала с каквото и да е. Не дължи данък обяснение на абсолютно никого. Смешно е да бъде обвиняван, че не е патриот, защото не угажда на група хора, които гледат основно собствения си интерес, трупайки дивиденти на неговия гръб.

Източник: Владимир Иванов, в. "Тема Спорт"

Оцени тази статия:
Григор не дължи обяснение на никого за нищо Георги Христов
Теми:  
sofia open | григор димитров | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в софия

КоментариОще по темата

Следвайте ни в Facebook