Григор: Не играх добре в Женева, но правех правилните неща на корта и това ми даде увереност

от в 12:09 на 31.05.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров откри тазгодишното си участие на Ролан Гарос с изразителна победа в три сета над казахстанския квалификант Тимофей Скатов. Българинът контролираше сблъсъка от първата до последната точка и изглежда в оптимална форма за втората "мейджър" надпревара през сезона, а впоследствие той даде пресконференцията, в която отговори на въпросите на колегата Любомир Тодоров от БНР, а ето и пълото съдържание на техния разговор:

За това как е видял мача си със Скатов и фаталното число (победа на корт 13-ти в 13-ото му участие на турнира):

- Това е много добре - 13:13. Днес беше добър мач. Не исках да очаквам твърде много от себе си, защото разполагах само с един ден за тренировки и имах да правя други неща извън корта. По-скоро наблегнах повече на психологическата страна на нещата, отколкото на физическата подготовка. Винаги чувството е различно, когато започваш участието си на Ролан Гарос с мач на някой от малките кортове. Времето през последните два дни беше доста ветровито, имаше и слънце, така че много различни фактори, които създават трудности за един играч, когато нямаш особено време за нагаждане към обстановката. Днес започнах много добре, изиграх също така силен втори сет, а в третия бях просто по-солиден и се опитах да не дам никакви възможност на съперника.

За това дали му е паднал психологически товар от раменете след достигнатия финал в Женева:

- Не искам да гледам по този начин на нещата. Наистина имах много изиграни 1/4-финали и 1/2-финали. Напоследък често ви казвам, че аз нямам какво повече да доказвам по отношение на резултатите. Важното е как ще развия тениса си и дали ще мога да си възвърна усета към тънкостите на играта ми, които трябва да работят в мачовете срещу най-добрите играчи. Може би точно това исках от себе си в Женева и затова се записах за участие в турнира. Не беше само с цел да натрупам мачове, а да опитам нещата, които правя на тренировка. Всъщност да се състезаваш и да играеш мачове е лесното. Ако цялата ти подготовка е насочена единствено към мачовете, то това те изморява още повече. Точно поради тази причина бях щастлив със срещите, които изиграх в Женева. За мен не показах добър тенис, но правех правилните неща на корта, което ми носеше успеха. Капка по капка и мач след мач, се чувствах все по-добре на корта и придобивах увереност. Знам, че ако продължавам в същия дух и тялото ми се чувства добре, то останалото е единствено въпрос на време.

За новия договор с Lacoste:

- Бях с Nike в продължение на 12-13 години и се зачудих защо да не предприема тази стъпка. Аз обичам всяко едно ново начало. Истината е, че имам близък контакт с тази фирма от много години. Те искаха да работят с мен, откакто съм на 14-15 години, но тогава нещата не се получиха. Сега обаче беше време да се случи, като имаше вълнение и от двете страни. Интересно и ново начало. Надявам се в следващите месеци да покажем още нови неща.

За шансовете да го видим в двубоите за Купа "Дейвис" срещу Казахстан:

- Има шансове. Интересни месеци идват и има още доста неща, върху които трябва да помисля. В момента гледам да мисля малко повече за бъдещето, защото това ми дава още по-голямо вълнение. Вече толкова години съм в Тура и се чувствам добре. Ако тялото ми позволява да играя на различни турнири и да сменям различни настилки... Дано - завърши пресконференцията на първата ни ракета в Париж.

Източник: БНР

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Не играх добре в Женева, но правех правилните неща на корта и това ми даде увереност Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта | Пресконференции | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook