Григор: Не искам да изпускам шанса си, непрекъснато се питам как мога да ставам по-добър

от в 12:21 на 05.06.2023
Мирела Николова

Григор Димитров продължава да бъде безпогрешен в изявите си на тазгодишното Открито първенство на Франция и по-късно тази вечер ще излезе срещу Александър Зверев в двубой от вечерната сесия на корт "Филип Шатрие" в опит да си осигури дебютно участие в четвъртфиналната фаза на надпреварата. Преди днешната си среща най-добрият ни тенисист даде специално интервю за сайта на турнира, в което разказа за нагласата, която има в момента, както и мотивацията, помагаща му да върви напред.

"Усещането да бъда част от втората седмица на Ролан Гарос, е страхотно. Трудих се много, за да постигна това. Не искам да пропускам своите шансове - не само възможностите да спечеля даден двубой, но и да достигам напред в турнири като този. Мисля, че имам качествата и уменията да го сторя, правил съм го и преди. Сега е моментът да извлека полза от опита си в Тура през годините и да се поуча от грешките си в миналото. Мисля, че това ми дава предимство.

В този момент от кариерата си искам просто да се развивам, да ставам все по-добър. Това е една вътрешна борба между мен самия и смятам, че това е красивата страна на всичко. Разбира се, основно съм се концентрирал върху представянето си на корта, но желанието ми за развитие се отнася за всеки аспект на живота - например нещо извън корта, семейството, приятелите. В момента се опитвам да използвам всичко, което имам пред себе си, за да се подобрявам.

Всеки ден се фокусирам върху определена задача и това е начинът ми да се уча. В такъв етап съм, че не искам да спирам да се уча. Непрекъснато си задавам въпроса "Как мога да стана по-добър?". Как мога да се възстановявам по-добре? Как мога да се подготвя по-добре? Тези са професионални цели, но същевременно имам и лични такива. Когато веднъж навлезеш в добър ритъм и имаш правилния светоглед, усещането е хубаво.

Мисля, че когато си млад, ти просто искаш да докажеш себе си, да печелиш на всяка цена. Продължавам да имам този стремеж, все още искам да побеждавам, но когато вече откриеш своята мотивация, своята цел, това автоматично започва да те дърпа още по-силно напред. Моята кариера имаше възходи и падения, имаше периоди, в които нещата не бяха идеални, но тогава се учиш. Разчиташ на хората, които са били до теб дълго време - те ти дават допълнително гориво и мотивация, карат те да размишляваш.

Възходите не трябва да бъдат приемани с твърде голямо вълнение, а паденията - с прекалено разочарование. Един много близък човек ме научи на това", завърши Григор, посочвайки към мениджъра си Георги Стоименов, стоящ наблизо.

 

 

 

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Не искам да изпускам шанса си, непрекъснато се питам как мога да ставам по-добър Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервю | любопитно | ролан гарос 2023

Коментари





Следвайте ни в Facebook