Григор: Не искам да поставям прекалено голямо напрежение върху себе си, но го правя

от в 18:26 на 26.09.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров обяви вчера вечерта, че се оттегля от ATP 500 надпреварата в Пекин заради контузията, която го измъчваше на Laver Cup, а преди това и на US Open. Непрятното е, че първата ни ракета сам не може да установи на какво се дължат тези физически проблеми и изгежда всъщност той се е чувствал напълно нормално при пристигането си в Пекин, съдейки по интервюто, което е дал преди по-малко от 24 часа пред Tennis TV:

Григор, добре дошъл в Пекин! На първо място, как се чувстваш физически, защото сподели, че имаш проблеми с тялото си по време на Laver Cup?

- Чувствам се добре след няколкото почивни дни. Щеше ми се да мога да играя двойките с Карлос на Laver Cup. Щеше да е изключително забавно и за двама ни, но здравето е с приоритет и предстои да видя как ще се чувствам, когато изляза днес на корта за тренировката си, тъй като беше дълго пътуване. Сега трябва да се грижа за тялото си повече от всякога. Надявам се всичко да се окаже наред за мен и да започна отново да изграждам добра серия от резултати, но това не е лесно. Давам най-доброто от себе си, за да направя това. Досега сезонът беше чудесен, като имах множество отлични седмици и добри турнири. Просто искам да завърша годината по най-добрия възможен начин и нямам търпение за предстоящото.

Все още имаш шансове да се класираш за финалите в Торино, така че вероятно се чувстваш много добре с досегашните си игри през сезона и предстоящото в близко бъдеще?

- Да, абсолютно. Това е един от най-добрите ми сезони, което няма да се промени от това дали ще се класирам за финалите в Торино или не. Не искам да поставям прекалено много напрежение върху себе си, но го правя, защото наистина много искам да се класирам. Все пак ще приема евентуално мое неучастие там, защото това би означавало, че има още неща за правене и подобряване.

Това са неща, които биха могли да запазят глада ми към играта и към това да се подобрявам. Засега пътешествието ми е наистина прекрасно, колкото и върхове и спадове да съм имал. Това е нормално в спорта.

Най-важното е да се адаптираш винаги към ситуацията, защото точно това качество ти позволява да се задържиш в този бизнес. Сега се опитвам да гледам на нещата ден за ден и да намаля малко своите очаквания, защото не е лесно, когато се чувстваш малко некомфортно с тялото си, а твоето желание е да играеш максимално добър тенис.

Разкажи ни за спомените си в Пекин. Ти си бивш финалист и това ще е твоето 8-о участие, което е рекорд сред останалите играчи, които са тази година в основната схема.

- 9 години, а? Винаги съм харесвал да идвам и да играя в Китай. Спомням си колко тежка беше схемата за турнира едно време. Не казвам, че сега е лесно, но в момента поколението е друго. Тук съм виждал едни от най-лудите жребий и винаги беше трудно, но неизменно се завръщах, защото исках да се състезавам срещу най-добрите.

Сега съм сред претедентите за трофея, което ме кара да се чувствам наистина добре. Имал съм много хубави спомени тук. Играл съм финал в турнира, а също така именно в Пекин победих Рафа за първи път. Спомням си, че миналата година имах луд мач в първия кръг, така че имам много история в това състезание.

Накрая, но не на последно място, бих отбелязал моите китайски фенове, които много обичам. Те са страхотни и са една от причините с времето да оценявам толкова много азиатското турне.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор: Не искам да поставям прекалено голямо напрежение върху себе си, но го правя Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | интервюта | любопитно | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook