Григор не можа да се противопостави на Пея и напусна надпеварата в Лос Кабос

от в 13:05 на 01.08.2019
В


Григор Димитров имаше своите шансове в първия сет на срещата си с Гидо Пея, ала не се възползва от тях и противникът му в крайна сметка надделя след 6:4 6:2 и така българина напусна надпреварата в Лос Кабос.



Двубоят започна по-възможно най-неприятния начин за българина, тъй като още в първото си подаване бе изправен пред брейкбол, а Пея го реализира с прецизен минаващ форхенд по правата в движение, аплодиран дори от самия Григор. Аржентинецът продължи да е много стабилен и не даваше никакви лесни точки на Димитров, като бързо увеличи аванса си на 2:0.

Гришо обаче преодоля трудностите си при начален удар и най-сетне се разписа в резултата, като впоследствие се отчете с впечатляващи ретури и скоропостижно изравни геймовете и дори поведе с 3:2. Гидо обаче проведе чудесно следващото си подаване и веднага притисна хасковлията, който не можеше да намери правилното съотношение между слайса и сечения си бекхенд, което му изигра лоша шега и южноамериканецът се откъсна с 4:3 и нов пробив аванс. В осмия гейм нашият представител получи частична възможност благодарение на острите си форхенди, ала Пея не поддаде и ас сложи край на надеждите на Григор. Бившият номер 3 все пак принуди втория поставен да сервира за сета, само че аржентинецът се справи перфектно със задачата и вече бе със сет преднина.



Във втората част българинът изигра две окуражаващи дебютни точки и за пореден път от нищото се срина, подарявайки пробива с двойна грешка. Ритъмът на Димитров просто изчезна и той правеше неточности дори от елементарни наглед позиции, а Гидо просто бе стабилен от дъното и чакаше грешката. Родният играч показваше агресивна настройка, само че таймингът му бе далеч от перфектния и той скоро се оказа догонващ с 0:4. В следващия гейм Григор пропиля преднина от 40:0, което означаваше и 5:0. Все пак нашият оттърва "геврека" с последвали силни минути в представянето си, намалявайки пасива си до 2:5 и показвайки желание за борбеност. След почивката хасовлията дръпна с 0:30, ала сервисът на аржентинецът се задейства и четвъртфиналистът от Уимбълдън се справи още от първия си мачбол, показвайки блестяща защита.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор не можа да се противопостави на Пея и напусна надпеварата в Лос Кабос В

Коментари





Следвайте ни в Facebook