Григор: Не планирам разходка до София, трябват повече малки турнири (видео)

от в 10:32 на 05.12.2018
Георги Христов

Григор Димитров изрази мнение, че в България трябва да се правят повече турнири от сериите "Фючърс" и "Чалънджър" и няма смисъл да се прави АТР състезание, което не е от полза на младите и тепърва развиващи се състезатели.

В тази връзка Димитров отново не смята да играе на "частния" АТР 250 Sofia Open през февруари, а ще се концентрира върху състезанията в Ротердам и Акапулко през същия месец.

"За момента не изглежда добре да играя(в София). С отбора сме решили да играем в Ротердам и Акапулко. Не виждам защо трябва да има напрежение по темата. С отбора сме говорили за нещата, които искаме да направим в България. Аз също искам да играя пред родна публика. С отбора, който сме събрали, не сме съгласували да играем в София. Това не включва (разходка до) София. Единственият плюс е да играя пред родна публика, но това е частен турнир. Ако можем, трябва да направим нещо за българските турнири. Защо в Чехия нямат АТР турнири - трябва да се минават "Фючърс" и "Чалънджър"-и. Защо да нямаме повече такива турнири в България. Защо ни трябват Григор Димитров или Вердаско. Ако се помага, нека се помага по правилния начин," коментира Григор за Sofia Open.

Григор не пропусна да даде мнението си и за критиките си за слабата 2018 година, в която не спечели нито една титла. "Целият парадокс в играта е, че винаги можеш да поддържаш концентрация на всеки един турнир. Разочарован съм от годината, преживях някои седмици много тежко. Но трябва да погледнем и другата страна на нещата, трябва понякога да лъжеш себе си. Иначе няма как да събереш сили и позитивизъм. Ако не мога да приемам критиките, няма как да продължа".

Той говори и за големите успехи от 2017 година.

"Цял живот работих затова(победата в Лондон). Може би с възрастта разбирам някои неща, които ме карат да се чувствам по-горд. Самият факт, че моите родители бяха там, мои приятели. Един вид - "това беше за вас". Достигнах това ниво, което винаги съм се стремил. В тениса дори и да спечелиш турнир, на другия ден си за следващия мач. Материалните награди са лесна работа. Имам всичко, от което се нуждая. Парите са следствие, а не цел. Приел съм този начин на живот. На кой би му харесало да малтретира тялото си всеки ден. Аз изпитвам удоволствие. Винаги съм искал да правя нещо, което обичам. Приемам го като част от себе си. В момента най-добър съм в тениса."

Димитров обърна внимание на проблемите с ракетата, която не му е позволила да покаже оптимално ниво.

"Подобрих някои неща, които за следващата година ще ми помогнат много. Подобрих ракетата си. Разбира се аз също имах очаквания към себе си. Ракетата беше едно от тези неща и загубих няколко месеца. Можех да си го позволя, тъй като имах добра ранглиста. Имах инженер, с когото работих, за да мога да съм на 100%.

"По принцип не чета и не слушам какво се пише. Ако това да си в топ 20 е ужасяващо, нека това е ужасът. Дори и да не съм имал добра годината в тениса, това не е всичко. Може да не съм по-добър в тениса, но се чувствам по-добър човек. Вълнувам се от сега за догодина. Не искам да разочаровам и себе си през 2019."

Гришо очаква Агаси да бъде в неговия ъгъл и занапред. "С Агаси имаме много специална връзка. Познаваме се откакто съм на 14 години. Харесвам хора, с които мога да споделя някои неща. Инициативата беше моя да се свържа с него, за да го питам дали може да ми помогне. Ходих два-три пъти във Вегас. Предстоят добри месеци. Със сигурност ще пътува с мен на някои турнири. Можем да говорим по всяка една тема."

Той говори и за 2019 година: "Започваме от Бризбейн. Не искам да мисля за много неща. Андре е в отбора. Стъпка по стъпка. След мачовете ще разберем къде искаме да сме, може би по средата на годината."

Също така Димитров вече мисли за официална своя книга. "Нито съм дал разрешение за книгата за Григор Димитров, нито нищо. Какво да направя. Мисля за моя книга, която ще промотирам. Искам да ставам по-добър, да се фокусирам върху тениса и да радвам българите."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Не планирам разходка до София, трябват повече малки турнири (видео) Георги Христов
Теми:  
григор димитров | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в софия

Коментари





Следвайте ни в Facebook