Григор: Обожавам да готвя мусака; бих се срещнал с Мерилин Монро

от в 17:31 на 21.10.2020
Анисия Стоева

Часове преди първия двубой на Григор Димитров в Антверпен организаторите на надпреварата публикуваха много интересно интервю, в което Гришо отговаря на няколко любопитни въпроса от страна на свои фенове, изпратени му в Instagram. Българинът разказа много любопитни неща включително и начинът, по който се е влюбил в тениса и сподели с коя историческа личност би желал да прекара малко време.

-Каква е рутината ти преди мач?

Това е много интересен въпрос. Зависи по кое време на деня играя. Обикновено се събуждам доста рано и първото нещо, което правя е да изпия чаша кафе. След това постепенно се събуждам, чета новини или книга, а ако разполагам с повече време отивам във фитнеса за малко, след което закусвам.

-Някога работил ли си със спортен психолог? Как се подготвяш психически за мачовете си?

Да, работил съм. Дори когато имаш чудесно семейство и си обграден с невероятни хора около себе си идва момент, в който искаш да започнеш да опознаваш самия себе си по-добре. Това е ключово за нас- тенисистите, които непрестанно пътуваме и сме далеч от дома. Винаги е хубаво да проведеш откровен, стойностен диалог със себе си, но в същото време е добре до теб да има квалифициран експерт, който да ти помогне да се справиш с всички емоции, които изпитваш. Мисля, че работата със спортен психолог е наистина полезна.

-Кой е най-добрият съвет, който би дал на младите играчи, които искат да станат професионалисти?

Има много съвети, които бих им дал. Най-важното, което бих им казал, е да не копират никого и да бъдат себе си, тъй като нещо, което е проработило при някой друг, може да не проработи при теб. Винаги съм се опитвал да си проправям свой собствен път както в живота, така и на корта. Другото, което бих им казал, е че стига да се трудят упорито, нещата рано или късно ще се получат.

-Кой е най-добрият ти приятел в Тура?

Трудно ми е да посоча един. За щастие имам много приятели, разбирам се с всички. Често се виждаме и пътуваме заедно, а сега прекарваме още повече време един с друг заради така наречения ,,балон". Не би било справедливо да посоча само едно име.

-Кое ястие най-много обичаш да приготвяш?

Наистина съм много добър готвач (смее се). Мога да приготвям абсолютно всичко, наистина. Научих много от майка ми по време на карантината. Но наистина съм добър в правенето на пилешко ньоки и мусака. Обожавам да експериментирам. Мога да приготвям и абсолютно всякакъв вид риба, ако имам необходимите неща, разбира се, но определено не страня от кухнята.

-Как се влюби в тениса?

Баща ми е треньор по тенис, а майка ми е бивша волейболистка, така че спортът е в кръвта ми. От момента, в който хванах ракета за пръв път, тенисът се превърна в голямата ми любов. Много хора ме питат какъв щях да съм, ако не бях тенисист, и никога не мога да отговоря на този въпрос, защото за мен никога не е имало друга опция.

-Ако можеше да срещнеш една известна личност от миналото или настоящето, коя би била тя и за какво щяхте да си говорите?

Мерилин Монро. Има толкова много мистерии около нея, така че наистина не бих отказал да прекараме малко време заедно.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Обожавам да готвя мусака; бих се срещнал с Мерилин Монро Анисия Стоева
Теми:  
григор | григор димитров | димитров | интервю

Коментари





Следвайте ни в Facebook