Григор още във втори кръг срещу Джокович (жребий)

от в 12:49 на 04.05.2019
В
Ясен е жребият за втория турнир от сериите “Мастърс 1000” на клей, който ще се проведе в испанската столица - Мадрид.

Положението за Григор Димитров със сигурност не е "розово" относно жребия, а това, разбира се, се дължи на по-задното му класиране в ранглистата.

Димитров започва с квалификант участието си в Мадрид, а при победа ще се изправи срещу световния номер едно Новак Джокович. Нататък в турнира, разбира се ако успее да запише втори успех срещу Новак в испанската столица, противници на Григор може да са играещите силно на клей Марко Чекинато, Диего Шварцман и Жереми Шарди.



В долната осмина на тази тежка първа четвъртина водач е Хуан Мартин Дел Потро, който се завръща от контузия, а другият поставен тук е Марин Чилич. Във втори кръг, при победа над квалификант, хърватинът ще срещне Ник Кирьос, който също ще играе с идващ от квалификациите, а Дел Потро е в една 1/16-тина с Душан Лайович и Ласло Джере.

В долната четвъртина в тази половина топ поставеният е Роджър Федерер, който ще започне най-вероятно с Ришар Гаске. Поставеният в тази шестнайсетина, освен швейцареца, е Гаел Монфис, който ще започне срещу Андреас Сепи, а във следващия кръг със сигурност ситуацията за французина ще стане не по-лека, защото той евентуално ще се изправи срещу победителя от Мартон Фучович и Давид Гофен.



Доминк Тийм е топ поставеният в последната осмина в горната половина. Австриецът най-вероятно започва срещу Пабло Кареньо Буста, а при победа ще срещне един измежду Фабио Фонини и Кайл Едмънд, като най-вероятно още на 1/16-финал съответно ще можем да видим мега сблъсък между шампионите от Барселона и Монте Карло, в който да се определи съперника на Федерер (спрямо ранкинга).

В третата четвъртина водач е намиращият се в слаба форма Александър Зверев, който стартира с Роберто Баутиста Агут или Давид Ферер, за когото това ще бъде последен турнир. Вторият най-високопоставен тенисист в частта на Саша пък е Стефанос Циципас, който ще трябва да преодолее тенисисти от калибъра на Вердаско, Хачанов и Чорич, които също се намират в съответната четвъртина. Карен ще започне срещу Хауме Мунар, а при победа ще срещне именно испанеца Фернандо. Борна, от своя страна, е в долната осмина при Саша, като той започва срещу Лука Пуй, а при победа може би ще срещне Алекс Де Минор.

В последната четвъртина водач е Рафа Надал, като във втори кръг ,,Краля на клея” ще срещне един измежду бляскавите канадски таланти Денис Шаповалов и Феликс Оже-Алиасим, което е може би и едно от най-сериозните и интригуващи дербита в първи кръг. В тази осмина нещата са изключително сериозни и отгоре, като там топ поставен е Николоз Басилашвили, който започва срещу Франсес Тиафо, а при победа ще срещне един измежду Кукушкин и Колшрайбер.



Стан Вавринка, Кей Нишикори и Даниил Медведев също се намират в тази четвъртина от схемата. Руснакът ще започне срещу играещия страхотно на клей Гидо Пея, а във втори кръг победителят ще се изправи срещу Стан Вавринка или квалификант. В горната 1/16-тина е шестият Кей Нишикори, който най-вероятно ще започне срещу Жил Симон.

Прожектирани четвъртфинали:

  1. Новак Джокович - Хуан Мартин Дел Потро

  2. Роджър Федерер - Доминик Тийм

  3. Александър Зверев - Стефанос Циципас

  4. Рафаел Надал - Кей Нишикори 


Пълен жребий:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор още във втори кръг срещу Джокович (жребий) В

Коментари





Следвайте ни в Facebook