Григор: Останах без крака в края на мача; знам колко работа съм свършил и се уча всеки ден

от в 10:00 на 02.11.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров се нуждаеше от седем мачбола, за да сломи съпротивата на Даниил Медведев в един от най-зрелищните мачове през сезона в "Мастърс" сериите, който завърши с успех на българина в тайбрека на решителния сет. Така първата ни ракета се класира за 1/4-финалите в Париж, а ето какво сподели щастливият победител след края на срещата:

За главната разлика между двамата в мача:

- Много неща направиха разликата. Определено можех да завърша мача далеч по-рано, каквито бяха и намеренията ми, но невинаги нещата се получават по желания начин. Мисля, че устойчивостта беше ключова за победата. Бях много устойчив в хода на целия мач и се опитвах да играя моята игра, като си създавах възможности, за да мога да използвам своите удари. През миналата седмица видях много неща, които бих могъл да подобря. Беше много труден мач днес, но съм много щастлив, че съумях да се справя с емоциите си и да продължа да играя тениса си.

За пропуснатите мачболи при 5-3:

- Загубих краката си в този момент. Трудно е да мислиш за нещо друго. Не бях достатъчно агресивен при двата мачбола. Това е истината, а не можеш да го допуснеш срещу играч от неговата класа, защото той веднага ще се възползва. Бях много уморен, но продължих да се боря и в крайна сметка развръзката беше щастлива. Наистина не знам как спечелих този мач, защото е много трудно да продължиш напред, след като си пропуснал толкова шансове, но намерих сили да го направя и да си създам нови възможности.

Сега говорих с екипа си и смятам, че можех да изпълня някои удари различно. Всеки път обаче вместо да приклекна напред на бекхенд, то го правех назад и се питах какво се случва. Изключително горд съм с отбора ми. Победите са хубаво нещо, но ние имахме различна визия за бъдещето, а сега просто се наслаждаваме на тази серия през последните 3-4 месеца, защото знаем колко работа сме свършили. Искаме да сме в тази позицията да играем подобни мачове.

За неоправданите очаквания през 2018-та и научените уроци:

- Върнахте ме през 2018-та, а скоро ще е 2024-та година. Да, научил съм много и дори не знам откъде да започна. Всеки ден съм бил на училище оттогава насам. Ако за 14 години не съм изучил всеки един свой сезон, то това би било срамно за мен. Същевременно има толкова много странични фактори и много от нас забравят за дадени обстоятелства и приемат някои неща за даденост, а освен това има и други неща в личния ти живот, които могат да повлияят на корта. Всичко опира до намирането на точния баланс.

Най-важното е да намериш точния екип и приятели, които да бъат до теб, което отнема време. Затова и смятам, че съм имал много възходи и падения в своята кариера, но това ме прави горд, защото ми е помогнало да бъда този човек, който съм в момента. Всички тези неща са ми помогнали да разбера по-добре останалите хора и самия себе си. Просто продължаваш да вървиш напред и да се учиш.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Останах без крака в края на мача; знам колко работа съм свършил и се уча всеки ден Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | даниил медведев | интервюта | париж мастърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook