Григор относно Щепанек, физическата си форма и Ролан Гарос

от в 10:59 на 17.06.2019
В


Григор Димитров дaде специално интервю за ATP, в което говори за очакванията преди един от любимите си периоди през сезона и за формата си в момента:

Относно предстоящата надпревара, която той вече веднъж е печелил през 2014-та, родния талант заяви: "Мога да кажа, че след изминалите месеци, отново се връщам към формата, която търсех. Развълнуван съм всеки път, когато идва сезонът на трева. Затова и дойдох малко по-рано - за да се подготвя, а сега просто ще играя мач за мач. Да, участвал съм в този турнир почти откакто станах професионален тенисист. Атмосферата тук винаги е страхотна, а хората са невероятни. Опитвам се да се възползвам възможно най-много и от факта, че настилката е тревна", добави още Димитров.



Относно това как се чувства и формата си, българинът заяви: "Мисля, че играя по-добър тенис. Физически се чувствам по-добре, така че ще опитам да използвам това като свое предимство".

Все пак Димитров положително отбелязва за изминалата надпревара в Париж и въпреки че е изпитвал умора, поради липсата на мачове, все пак споменава солидните тренировки, на които е наблягал и че именно те са му помогнали:

"Да спечеля мач срещу такъв качествен играч, като Марин значеше много за мен. Имах много възможности и срещу Стан, но засъжаление не се получи по моя начин. Продължавам обаче да се развивам и се надявам, че резултатите ще дойдат“.



Относно треньора си Радек Щепанек, Григор заяви: "Познаваме се от известно време. Нуждаех се да се върна към това, което правя добре на корта. Точно това беше едно от нещата, за които с Радек мислехме по еднакъв начин. Скоро след това започнахме да работим по отделните елементи и се надявам, че сега можем да ги приложим в мачовете".



По-рано днес из социалните медии се появиха и снимки на Димитров с предишния му треньор Дани Вауведу, с който се разделиха преди едва няколко месеца, а двамата видимо са запазили добрите отношения:




Източник: TennisKafe


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор относно Щепанек, физическата си форма и Ролан Гарос В

Коментари





Следвайте ни в Facebook