Григор отново бе далеч от стандартите си и напусна турнира в Рим още на старта

от в 12:11 на 11.05.2021
Калоян Соколов

Григор Димитров изнесе поредно неубедително представяне и напусна Мастърса в Рим още на старта, след като отстъпи на Алехандро Давидович Фокина с 4:6 6:7(2). Това бе трето поредно поражение за нашето момче и така хасковлията ще пристигне на Ролан Гарос без особено голям игрови ритъм, ако не вземе "уайлдкард" за участие в Лион или Женева.

Първият сет започна с уверено подаване от страна на първата ни ракета, но неговият опонент отговори със същото и скоростно изравни резултата. Играта продължи да бъде изключително равностойна, като форхендът на Димитров работеше чудесно, помагайки му да пласира солиден брой завършващи удари. Сервисът обаче за пореден път се оказа длъжник на нашето момче, което допусна решителна двойна грешка в седмия гейм и по този начин бе пробит, а оттам насетне испанецът не нямаше никакви колебания и затвори откриващата част в своя полза.

Втората част стартира с кошмарни изяви на българина, който изкара смач на празен корт и беше изправен пред брейкбол, само че този път намери сили да се измъкне от трудното положение. Фокина също се представяше крайно неубедително, допускайки купища двойни грешки, ала нашето момче изглеждаше лишен от всякаква енергия и не се възползва от шансовете си.

Все пак Димитров изглеждаше малко по-стабилен от младока, което му помогна да се откъсне напред с 4:2, но моментално последваха елементарни неточности от наглед елементарни позиции. Качеството на тениса падаше с всяка изминала минута, докато колебанията от двете страни на мрежата изобилстваха и в крайна сметка се стигна до тайбрек.

В неговото начало състезателите отново си правеха взаимни реверанси, само че световният номер 48 най-накрая се окопити и затвори двубоя с пет поредни спечелени точки, за да си гарантира мач във втория кръг на турнира срещу един измежду Камерън Нори и Роберто Карбайес Баена.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор отново бе далеч от стандартите си и напусна турнира в Рим още на старта Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook