Григор показа характер, но не съумя да вземе сет на Надал

от в 17:24 на 18.04.2019
В
Григор Димитров бе равностоен на Рафаел Надал, но не успя да се пребори за сет, като българинът отстъпи на ,,Матадора” с идентичен резултат като този от мача им през изминалата година в Монте Карло - 6:4 6:1. На четвъртфинал Надал ще се изправи срещу Гидо Пея.

Надал започна безпогрешно, а колкото и да беше стабилен Димитров и да показваше изключителна борбеност, това не довеждаше дори до спечелване на точка. Последва много трудно подаване за Григор, а на хасковлията му се наложи да спасява два брейкбола заради двойна грешка. Все пак до брейк не се стигна след серия от добри точки на българина, а въпреки че изоставаше с 0:30, нова серия от категорични точки за Надал направиха резултата 2:1. 



Григор отново изостана с 0:30, както в предишния си гейм, а впоследствие българинът допуана и двойна грешка, с което загуби и подаването си, преди Рафа да затвърди след безметежен сервис гейм. Тогава бе ред на Григор да спечели подаването си на нула, но когато Надал сервираше за 5:2, нашенецът успя да го реализира рибрейк. След две нечовешки точки Григор успя да затвърди пробива си, с което изравни в резултата. Рафа тогава успешно взе подаването си, с което на Григор му се наложи да сервира за оставане в сета. За жалост той не успя да се справи със задачата, с което предаде първия сет. 



Във втория сет интензитетът у Григор спадна, а испанецът само това и чакаше, за да дръпне с ранен пробив аванс и да поведе с 3:0. Последва нов труден сервис гейм за Гришо, на когото му се наложи да отразява нов брейкбол, като в крайна сметка българинът се пребори за подаването си и записа дебютен гейм във втората част.

Скоро резултатът стана 4:1, когато първата ни ракета отново бе изправен пред брейкбол, но този път прошка от ,,Матадора” нямаше и след като нанесе нов пробив и затвърди с уверен сервис гейм, Надал се поздрави с успеха в двубоя.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор показа характер, но не съумя да вземе сет на Надал В

Коментари





Следвайте ни в Facebook