Григор показа подобрение, но Де Минор се оказа твърде силен и го отстрани в Монреал

от в 00:01 на 11.08.2022
Мирела Николова

Григор Димитров изпита известни затруднения в откриващия си двубой на Мастърса в Монреал, след като трябваше да осъществява обрат във втория сет срещу световния №237 Алексис Галарно, но въпреки това премина успешно теста и се класира за втория етап на надпреварата, където го очакваше далеч по-сериозно предизвикателство в лицето на Алекс Де Минор.

Хасковлията бе повишил значително нивото си на игра в сравнение с предходната среща, но неговият противник показваше невероятна стабилност от основната линия и изумително придвижване по корта, като именно това беше и ключът към крайния успех за австралиеца, отстранил родния ни представител след 7:6(4) 7:5. В следващия кръг на турнира младокът ще се изправи срещу намиращия се в страхотна форма Ник Кирьос, който днес детронира световния №1 Даниил Медведев.

Откриващият сет бе изключително равностоен, като от самото начало на срещата българинът демонстрираше високо ниво от сервис линията и благодарение на солидното си подаване трупаше множество директни точки. Той значително бе намалил броя на непредизвиканите неточности, като същевременно често го виждахме да се измества на форхенд и да ускорява топката с длановия удар, за да получи инициативата. От своя страна, австралиецът непрекъснато се стремеше да заеме офанзивна позиция в разиграванията, но Димитров умело парираше атаките на противника си благодарение на перфектно изпълнен сечен бекхенд, с който лишаваше Де Минор от възможност да генерира скорост в следващия си удар.

В хода на цялата първа част не се стигна до нито един брейкбол, поради което напълно логично развръзката на този толкова оспорван сет дойде в тайбрек. Там нашето момче взе ранно предимство от 4:1, но впоследствие младокът за пореден път показа своите атлетични качества и успяваше да върне всяка една топка, дочаквайки пропуск от страна на първата ни ракета. Така световният №21 съумя да обърне хода на събитията и да спечели всяка от следващите 6 точки, за да се поздрави с успеха в дебютната част.

Най-добрият ни тенисист бързо изостави зад гърба си негативните емоции от края на предходния сет и още на старта на втората част поведе с пробив, подпомогнат от австралиеца с двойна грешка на брейкбол. За съжаление, последва спад в представянето на нашия сънародник, който на няколко пъти пропусна очертанията на корта и допусна моментален рибрейк.

В шестия гейм началният удар на българина претърпя тотален разпад и станахме свидетели на две двойни грешки, които му костваха изоставане от 0:40. Григор съумя да запази самообладание и с храбра игра от основната линия достигна до равенство в точките. Проблемите за него обаче не спряха дотук, тъй като скоро след това на хасковлията му се наложи да спасява нови три брейкбола, ала неколкократно успя да пробие защитата на непоставения играч и в крайна сметка измъкна подаването си, опазвайки паритета за 3:3.

В края на частта бе ред на австралиеца да изпита колебания на собствен сервис и след като Де Минор поведе с 40:0, родният ни представител съумя да обърне нещата в своя полза и след поредица от отлично конструирани разигравания българинът се сдоби с три шанса за пробив, но не успя да се възползва от тях и изостана с 4:5.

Последваха два убедителни сервис гейма за двамата, след което Де Минор отново се доближи на гейм от победата. Сервирайки за оставане в мача при 5:6, Димитров бе притиснат максимално от световния №21, който достигна до два поредни мачбола, и макар нашият тенисист да спаси първия от тях с помощта на слайс, то при втория изкара пореден форхенд в аут, с който бе сложен край на участието на бившия №3 в Канада.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор показа подобрение, но Де Минор се оказа твърде силен и го отстрани в Монреал Мирела Николова
Теми:  
atp | алекс де минор | бгтенис | григор димитров | монреал | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook