Григор: Последните седмици бяха трудни и затова оценявам изключително много днешната победа

от в 08:59 на 25.03.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров се върна на победния път, след като заличи сет пасив и преодоля успешно съпротивата на Ян-Ленард Щруф. Най-добрият български тенисист не беше постигал победа на Мастърса в Маями от 2019-та година насам, но тази негативна поредица е вече в миналото и родният ни представител не скри колко е щастлив от този факт, а ето какво още сподели по време на своето интервю на корта:

Григор, какъв мач само! Беше толкова близо до загубата, а накрая съумя да спечелиш и изрази бурно радостта си след последната точка.

- Точно затова отпразнувах по подобен начин след последната точка. Оценявам изключително много днешната си победа. Имах някои тежки поражения в Маями и исках да обърна нещата в своя полза. Изпитвах известни трудности и имах доста възходи и падения през последните няколко седмици, тъй като се случиха някои неща с тялото ми. Постепенно подобрявах играта си и останах спокоен в най-важните моменти, като се борих през цялото време.

Завърна се, след като спечели втория сет и малко по-късно направи онзи уникален удар през рамо, който нямам идея как да нарека.

- Аз също нямам идея. Преди играех много скуош, което помага. В подобни моменти не мислиш какво точно правиш и просто импровизираш. Условията тук са много тежки, защото жегата и влагата са сериозни. Когато имаш толкова пречки, то трябва да си концентриран от началото до края и точно това съумях да сторя днес.

Когато направиш подобен удар, то чувстваш ли, че струваш милион долара?

Винаги, човече. Няма нужда да правиш подобни удари, за да се чувстваш по този начин. Това е всекидневно поведение.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Последните седмици бяха трудни и затова оценявам изключително много днешната победа Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook