Григор поведе отбора на Европа с убедителна победа за Laver Cup

от в 22:20 на 21.09.2018
Георги Христов

Григор Димитров започна с победа участието си на демонстративния турнир Laver Cup в Чикаго. Българинът надигра местния представител Франсис Тиафо с 6:1, 6:4 в откриващия състезанието мач за малко над час игра. Така той даде преднина на отбора на Европа в надпреварата.

За световния №7 това е втора поредна победа над този съперник. През август Гришо надигра Тиафо със 7:6, 3:6, 7:6 в Канада.

"Атмосферата е невероятна. Тук е феноменално. Открихме серията. Той по принцип е много сериозен съперник. Преди няколко седмици направихме страхотен мач. Бях много концентриран и събран. Играх много добре," заяви Гришо.

В първия сет Димитров спечели три от геймовете си на нула и проби на два пъти за 6:1 след 26 минути на корта. След почивката Гришо поведе с пробив за 4:3, но последва рибрейк - 4:4. Веднага след това Димитров завърши с нови два поредни гейма на сметката си.

"Григор се справи наистина добре. Знаехме, че ще бъде труден мач, но той имаше добър ден - игра невероятно. Много сме доволни, че имаме аванс, но все още ни чака дълъг път. Имаме чудесен отборен дух, много се забавляваме и се надявам това да ни донесе още точки," заяви капитанът на Европа Бьорн Борг.

Веднага след това Кайл Едмънд победи Джак Сок и донесе втория успех на тима на Европа. След полунощ ще видим сблъсък между Давид Гофен и Диего Шварцман, а шоуто ще бъде закрито от Новак Джокович и Роджър Федерер, които ще си партнират на двойки срещу Кевин Андерсън и Джак Сок.

Надпреварата ще се проведе между 21 и 23 септември в Чикаго. Във всеки един от дните ще има по три мача поединично и един на двойки.

СНИМКИ ОТ МАЧА!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор поведе отбора на Европа с убедителна победа за Laver Cup Георги Христов
Теми:  
laver cup | григор димитров | лейвър къп | тенис | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook