Григор: Позитивно настроен съм преди "Ролан Гарос", опитвам нови неща

от в 00:37 на 22.05.2019
Георги Христов

Григор Димитров не успя да запише победа в основната схема на АТР 250 турнира в Женева. Той преодоля квалификациите на състезанието, но след това отстъпи на Федерико Делбонис. Аржентинецът реализира обрат за 1:6, 6:4, 6:2 и постигна първа победа от три мача срещу първата ракета на България.

За Димитров това бе първо участие в квалификации на АТР турнир от 2012 година в Париж. Въпреки загубата Димитров отчете, че е позитивно настроен след изявите си в Швейцария в навечерието на "Ролан Гарос".

"През тази седмица трябваше да се съсредоточа върху различни за мен неща. Не толкова върху резултатите. Опитвам нови неща, различни позиции на корта, различни комбинации и се стремя да използвам друг стратегия. Трябва да призная, че първият сет беше наистина добър.

"Много, много доволен съм от начина, по който се представих. Разбира се, във втория и третия сет, очевидно, не успях да направя същите неща като в първия. Честно казано съм позитивно настроен. Седмицата(в Женева) беше чудесна - тренирал съм всеки един ден, без почивка. Това може да ми е от полза за "Ролан Гарос" и там да постигна по-добри резултати," коментира Димитров след мача си.

Българският тенисист се отправя към Париж, където в четвъртък ще разбере и първия си съперник в основната схема. Той има да защитава 90 точки за ранглистата, след като през 2018 достигна трети кръг, когато отстъпи на Фернандо Вердаско.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Позитивно настроен съм преди "Ролан Гарос", опитвам нови неща Георги Христов
Теми:  
григор димитров | женева | ролан гарос | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в женева

Коментари





Следвайте ни в Facebook