Григор: Позитивно настроен съм преди "Ролан Гарос", опитвам нови неща

от в 00:37 на 22.05.2019
Георги Христов

Григор Димитров не успя да запише победа в основната схема на АТР 250 турнира в Женева. Той преодоля квалификациите на състезанието, но след това отстъпи на Федерико Делбонис. Аржентинецът реализира обрат за 1:6, 6:4, 6:2 и постигна първа победа от три мача срещу първата ракета на България.

За Димитров това бе първо участие в квалификации на АТР турнир от 2012 година в Париж. Въпреки загубата Димитров отчете, че е позитивно настроен след изявите си в Швейцария в навечерието на "Ролан Гарос".

"През тази седмица трябваше да се съсредоточа върху различни за мен неща. Не толкова върху резултатите. Опитвам нови неща, различни позиции на корта, различни комбинации и се стремя да използвам друг стратегия. Трябва да призная, че първият сет беше наистина добър.

"Много, много доволен съм от начина, по който се представих. Разбира се, във втория и третия сет, очевидно, не успях да направя същите неща като в първия. Честно казано съм позитивно настроен. Седмицата(в Женева) беше чудесна - тренирал съм всеки един ден, без почивка. Това може да ми е от полза за "Ролан Гарос" и там да постигна по-добри резултати," коментира Димитров след мача си.

Българският тенисист се отправя към Париж, където в четвъртък ще разбере и първия си съперник в основната схема. Той има да защитава 90 точки за ранглистата, след като през 2018 достигна трети кръг, когато отстъпи на Фернандо Вердаско.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор: Позитивно настроен съм преди "Ролан Гарос", опитвам нови неща Георги Христов
Теми:  
григор димитров | женева | ролан гарос | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в женева

Коментари





Следвайте ни в Facebook