Григор пред българските медии: Най-доброто предстои; усещам свобода и спокойствие на корта

от в 10:52 на 23.04.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров, който е от няколко дни в Мадрид, даде интервю пред българските медии, в навечерието на турнира в Мадрид, като сподели на какво се дължи прогреса му през последните месеци, какви са бъдещите му цели и как в момента гледа на случващото се в неговия живот на корта и извън него:

"Винаги съм гледал да вървя след целите си и да се боря до край. Това ми е било може би едно от най-силните качества през всички години. Има моменти, в които не играеш хубав тенис и не се справяш добре с нещата, но винаги съм си казвал, че не трбява да не се отказвам до края.

През последните месеци нямах никакви очаквания към себе си и това беше най-доброто, което можех да направя. Очакванията за всеки един означават нещо различно. Аз харесвам работата си и това колко много усилия трябва да полагам всеки един ден във фитнеса и на корта. Коцентрирах се точно върху това и през последните месеци просто играя солиден тенис. Знам, че ако всички тези неща са не едно добро ниво, то имам шанс срещу абсолютно всеки един съперник. Усещах една свобода и спокойствие в последните си мачове срещу топ играчите, а това е най-големият възможен плюс.

Минавам през много неща физически и психически. Няма как винаги да бъдеш винаги на 100 процента, умората понякога е там и дадени турнири трябва да се пропускат. Направих няколко месеца, в които се чувствах наистина добре физически, като това те кара да бъдеш по-уверен на корта и да надграждаш. Влизането в топ 10 е една чудесна новина за нас като отбор. Щом играта и тялото са на ниво, няма как и резултатите да не бъдат на ниво.

Хубаво е, че продължаваме напред след толкова години. Има още пред мен и си мисля, че най-доброто предстои в абсолютно всяка една сфера. Винаги искам да гледам позитивно на нещата. Преминавал съм през много различни перипети и гледам просто да се наслаждавам на процеса, а резултатът не е главното за мен.

Гордея се с нещата които правя, не само като играч, а и като мъж. Наистина е хубаво да имаш достатъчно опит зад себе си. Искам да оценявам много повече нещата около себе си, защото ежедневието ми винаги е било много забързано.

Казвал съм неведнъж, че е хубаво да минаваш през възможно най-много неща, защото това ти дава не само житейски опит, но и опита с мачовете, които съм печелил или губил. Ще има много от хубавото и лошото през годините, но самото спокойствие идва, когато опиташ от всички тези неща.

Хората винаги ще искат повече. Аз съм собствения си най-голям критик. Оценявам подкрепата на всеки един човек, който искам да играя добре и да печеля турнири. Аз също искам това нещо, но в момента живея по начина по който аз искам и играя по начина по който аз искам. Тичам в собственото си състезание в момента" - завърши първата ни ракета.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор пред българските медии: Най-доброто предстои; усещам свобода и спокойствие на корта Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook