Григор пред Tennis Channel: Тази победа стига отвъд тениса и значи всичко за мен

от в 07:30 на 14.10.2021
Калоян Соколов

Григор Димитров поднесе сензацията, след като отстрани топ поставения Даниил Медведев и за пръв път намери място в четвърфиналната фаза на Мастърса в Индиън Уелс. Впоследствие първата ни ракета се отби в студиото на Tennis Channel, а ето какво сподели там:

Григор, това е първата ти победа срещу Медведев от 5 години насам. Къде би поставил този обрат в личната ти класация?

- Определено е сред лидерите. Беше много тежък мач от самото начало. Никога не е приятно да бъдеш пробит още на старта. Знаех обаче, че трябва да остана в двубоя през цялото време. Играх много агресивно, като движех постоянно топката и се опитвах да го поставям в различни ситуации, само че всичко се връщаше обратно. В един момент чувствах как нямам други решения, но не се паникьосах и реших да опитам нещо ново. Постепенно нещата за мен се подобриха и ставах все по-уверен на корта.

Много ми хареса изпълнението ти между краката. Смяташ ли, че то обърна развитието на срещата?

- Не бих казал. Просто топката ме хвана в много неудобно положение и бях щастлив, че изобщо съумях да реагирам по някакъв начин. По-скоро бих посочил първите точки при 4:1 за него във втория сет. Тогава показах много агресивна игра на ретур и запазих това през цялото време, което ми помогна да намеря нов подход, за да спечеля.

Какво значи за теб да си в тази позиция, имайки предвид прекарания коронавирус и всички контузии?

- Значи всичко. Мисля, че всеки има своите лични битки. Тази победа е с друг смисъл за мен, разграничавайки я от тениса. Щастлив съм как запазих хладнокръвие до самия край. Това е спорт и не знаеш какво ще се случи. Трябваше да се откажа от няколко турнира, тъй като имах леки травми и не се чувствах оптимално. Не можех да тренирам нормално и да правя нещата, които по принцип правя. Сега обаче си казах, че съм в Калифорния, четвъртфиналист съм, а пред това имах силна серия в Сан Диего, така че нещата се развиват чудесно в момента.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор пред Tennis Channel: Тази победа стига отвъд тениса и значи всичко за мен Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | индиън уелс | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook