Григор пред Tennis.bg: Разочарован съм, но играта ми все още не е на нужното ниво

от в 21:09 на 01.07.2021
Калоян Соколов

Григор Димитров трябваше да напусне Уимбълдън, след като допусна поражение във втория кръг на турнира от винаги непредсказуемия Александър Бублик, като първата ни ракета имаше своите възможности за успех, но казахстанецът показа изключително смел тенис и извоюва успеха. Впоследствие Гришо се отправи към залата за пресконференции, където нашият екип съумя да му зададе няколко бързи въпроса:

Григор, не можа да се поздравиш с успеха днес, но се получи един доста равностоен и качествен двубой. Колко трудно е да играеш срещу подобен опонент, който постоянно променя ритъма на игра и не ти дава никакъв шанс да настроиш ударите си?

Разочарован съм. Представих се добре, но не се възползвах от шансовете си. Имах сериозни очаквания заради отличната подготовка, която проведох, така че е разочароващо как не съумях да покажа нещата от тренировъчния процес. Срещу подобен тип съперници действително нямаш никакъв ритъм, а освен това не знаеш какво да очакваш. Той направи над 30 аса и за мен бе изключително трудно да разчитам сервиса му.

Като цяло се получи скучен двубой, в който разиграванията почти липсваха, но няма как да не се обвинявам за пропуснатите възможности във втория и третия сет. Истината е, че все още тенисът ми не е на нужното ниво. Не бях достатъчно уверен при дадени удари и движението ми по корта има накъде да се подобрява.

Ясно е, че отпадането във втория кръг не те удовлетворява, но все пак изигра два мача на високо темпо след дълга пауза. Усещаш ли се вече малко по-близо до нивото, към което се стремиш, и къде виждаш място за подобрение?

- Нивото идва с мачове. Няма как да бъда веднага на 100 процента. Готвих се усилено за Уимбълдън с надеждата, че ще намеря оптималния си ритъм в хода на надпреварата. Имах нужда да свикна до по-голяма степен с настилката и сега трябва да поговоря с отбора си, за да решим какво следва оттук насетне. Ще си взема няколко дни почивка и се надявам скоро да придобия състезателната практика, от която се нуждая.

Попадна в списъка на турнирите в Атланта и Лос Кабос. Това значи ли, че пропускаш Олимпиадата и вярно ли е, че си получиш персонализирана квота?

- За пръв път чувам за тази квота. Вече съм участвал два пъти на Олимпийски игри и реших да не предприемам подобно пътуване, имайки предвид ситуацията по света. Не всеки е Федерер и трябва внимателно да планирам своя график. Атлетите от другите спортове чакат това събитие през целия цикъл от 4 години, докато ние играем почти всяка седмица и приоритетни си остават Големите шлемове.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Григор пред Tennis.bg: Разочарован съм, но играта ми все още не е на нужното ниво Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта | любопитно | Пресконференции | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook