Григор преди финала: Няколко точки решиха изхода на мача; очаквам публиката да е срещу мен

от в 07:30 на 11.02.2024
Мартин Петков

Григор Димитров изигра един от най-трудните си мачове досега през настоящата тенис кампания и демонстрира шампионски характер, за да сътвори пълен обрат над Карен Хачанов в битката им за място на финала на АТР 250 турнира в Марсилия. В минутите след победата си и класирането за мача за титлата във френския град, родната ни първа ракета акцентира върху това, че дори и в своите очи да не е изиграл най-добрия си мач, то е намерил необходимите средства, за да триумфира в срещата:

"В първия сет имах чувството, че той ме надигра. Допусках множество грешки, опитвах да намеря ритъма си, но важното е, че продължавах да се боря. Дори в известна степен се ядосвах на себе си, защото ударите ми не бяха точни и на нужното ниво. Няколко точки се оказаха от фундаментално значение за крайния изход на двубоя, нищо повече. Това беше страхотна психическа битка, в която до последно вярвах в успеха.", сподели най-добрия ни тенисист за снощния си триумф, като впоследствие коментира и днешния си финал с местния любимец Уго Юмбер:

"Няма слаб тенисист, с когото да съм играл в последно време. Щастлив съм, че се класираха за финала. Важно е да печелиш, макар и да не играеш най-добрия си тенис. Очаквам публиката да е за него, това е напълно разбираемо, така че не виждам проблем. Надявам се, че ще се насладим на финала." - завърши Григор, който се намира на една крачка разстояние от юбилейната си десета АТР титла в своята кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор преди финала: Няколко точки решиха изхода на мача; очаквам публиката да е срещу мен Мартин Петков
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервю | карен хачанов | марсилия

Коментари





Следвайте ни в Facebook