Григор преди финала: Синер е най-добрият в света; харесвам подобни предизвикателства

от в 00:35 на 31.03.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров демонстрира много високо ниво на постоянство през последните месеци и вече го виждаме все по-често да печели поредица от мачове срещу най-добрите тенисисти в света. Точно на това ставаме свидетели през настощята седмица, след като българинът надви трима представител на световния топ 10 и се класира за финала на Мастърса в Маями, където го очаква двубой с Яник Синер, който е загуби само веднъж от началото на годината.

Самият Григор отлично осъзнава в колко силна форма е италианецът, но този факт изглежда не го притеснява, а по-скоро го мотивира още повече за постигането на пореден престижен успех през последните дни:

"Очевидно Синер е най-добрият играч в света към този момент. Това е моето мнение. Той играе невероятен тенис и е истинско удоволствие за мен да наблюдавам как съумява да запази толкова високо ниво на игра през всяка една седмица. Сега ми се налага да се състезавам срещу него, което е страхотна възможност и предизвикателство за мен. Харесвам тези мачове и играя тенис точно заради тях. Искам да се тествам, а какъв по-голям тест от финален двубой с Яник? Това е един от мачовете, в които трябва да се концентрирам върху нещата от моята страна на мрежата. Той е способен да прави точно това, а същото важи в пълна степен и за мен" - сподели Димитров пред Tennis Channel.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор преди финала: Синер е най-добрият в света; харесвам подобни предизвикателства Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта | маями | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook