Григор преклони глава пред 84-тия в света във втория кръг на W&S Open

от в 03:45 на 25.08.2020
Марк Хаджижеков
Григор Димитров отстъпи на 84-тия в света Мартон Фучович във втория кръг на W&S Open. Българинът претърпя трисетово поражение от унгарския тенисист след крайното 7:5 4:6 6:2, като Фучович ще се изправи в следващия етап на надпреварата срещу Филип Крайнович, който сензационно разгроми втория поставен в турнира Доминик Тийм.

В началото на двубоя Григор видимо не се чувстваше комфортно на корта, като българинът допускаше грешка след грешка от основната линия. Това позволи на Фучович да поведе набързо с аванс от два пробива за 5:2, но изведнъж хасковлията се мобилизира, докато унгарецът започна на свой ред да допуска неточности, за да се стигне в крайна сметка до равенство в геймовете.Първата част обаче продължи да се развива изключително фрагментарно, тъй като Димитров допусна нов брейк при 5:5, но този път връщане назад нямаше и след категоричен сервис гейм в полза на Фучович откриващата част отиде в полза на 84-тия в света.

Въпреки това шампионът от 2017-та стартира последвалия сет пределно по-концентриран, като набързо българинът си изгради аванс от 3:0 гейма.

За жалост обаче последва нов спад в представянето му, който позволи на неговия съперник да достигне до паритет за 3:3. Фучович обаче не се задоволи само с това; унгарецът нанесе нов пробив, за да поеме наглед контрол изцяло върху събитията на корта.Григор само че имаше друго мнение по въпроса и завърна играта си от началото на сета, за да върне брейка, а малко по-късно и да нанесе още един, за да вкара двубоя в решителна част.

В нея Димитров обаче демонстрира най-слабия си тенис от целия двубой, докато Фучович бавно, но постепенно печелеше гейм след гейм, за да може унгарецът в крайна сметка да си изгради внушителната преднина от два пробива и 5:2.

За разлика от първия сет този път връщане нямаше, а след уверен нулев сервис гейм Фучович се класира за третия кръг на W&S Open.

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Григор преклони глава пред 84-тия в света във втория кръг на W&S Open Марк Хаджижеков

Коментари

Следвайте ни в Facebook