Григор приключи сезона след загуба от Чилич в Париж (видео)

от в 13:58 на 01.11.2018
Георги Христов

Григор Димитров приключи своя сезон през 2018 година след загуба в трети кръг на "Мастърс 1000" в Париж. Поставеният под №5 Марин Чилич го надигра със 7:6(5), 6:4. Така Гришо ще завърши своята кампания извън топ 10 и без нито една титла.

От своя страна Чилич има нужда от още една победа, за да си гарантира на 100% участие на финалите на АТР в Лондон. Световният №7 вече има 40 победи през сезона и е достигал до такъв брой успехи в седем от последните си 10 сезона като професионалист.

СНИМКИ ОТ МАЧА!

В крайна сметка Димитров завършва 2018 година с 24 победи и 19 загуби. Той играе един финал - през февруари отстъпи на АТР 500 в Ротердам от Роджър Федерер.

В първия сет Григор пропусна точка за пробив още в откриващия гейм и Чилич веднага го наказа след това. Гришо изостана 0:40 и изравни до 40:40, но все пак загуби подаването си - 2:0 за хърватина. След това Чилич все пак бе пробит в четвъртия гейм за 2:2, след като направи двойна грешка в последната точка. Той взе и хапче, тъй като се бори с настинка.

При 6:5 Чилич не успя да реализира три сетбола и двамата влязоха в тайбрек. Григор успя да направи обрат и да поведе с 5:4 точки и имаше два сервиса на сметката си. Вместо да приключи сета той загуби двата си сервиса и Чилич затвори със 7:5.

Двуметровият гигант се възползва от полученото преимущество и взе пробив за 2:0 след почивката. Този аванс се оказа напълно достатъчен за него.

Чилич очаква в следващата фаза Новак Джокович.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор приключи сезона след загуба от Чилич в Париж (видео) Георги Христов
Теми:  
григор димитров | григор димитров - марин чилич | марин чилич | париж мастърс | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook